Haka haki upean voiton Maarianhaminasta ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen!

FC Haka vieraili sunnuntain -iltana Maarianhaminassa, mistä joukkue ei ole kyennyt hakemaan pistettäkään kolmeen vuoteen. Tällä kertaa oli kuitenkin toinen tahti, sillä valkopaidat nappasivat haastavissa olosuhteissa pelatusta ottelusta täydet kolme pistettä maalein 0-3.

Esitys oli yksi valkopaitojen parhaista tällä kaudella, minkä oman pään nolla ja kolme tehtyä maalia vahvistavat täydellisesti. IFK Mariehamnilla ei ollut oikeastaan yhtään todella vaarallista maalipaikkaa ja niissäkin harvoissa Anton Lepola osoitti miksi mies valittiin Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen.

Ottelun avausmaalista vastasi ex-Haka Eero-Matti Auvinen, joka epäonnisesti puski Elias Mastokankaan keskityksen takatolpan kautta sisään 18. minuutilla.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Oliver Whyte oli kasvattaa johdon jo 0-2, mutta tällä kertaa IFK -maalissa pelannut Matias Riikonen veti pidemmän korren oltuaan vastakkain uusiseelantilaisen kanssa.

Mutta tästä vain pari minuuttia eteenpäin ja turvallisen tuntuinen 0-2 -maali syntyi. Sen tarjoili tarjottimelle vahvasi boksiin ajanut Haymenn Bah-Traore, jonka nappisyötön Maissa Fall pääsi sijoittamaan vitosen viivalta keskelle maalia.

Toisella jaksolla Haka keskittyi kontrolloimaan peliä ja pitämään oman pään puhtaana. Kotijoukkue joutui luonnollisesti nostamaan riskitasoja mitä pidemmälle ottelu eteni, mikä kostautui lopulta Fallin syöttämäään läpiajoon 81. minuutilla. Evangelos Patoulidis onnistui siinä, missä Whyte ei ensimmäisellä jaksolla onnistunut päästyään nokikkain Riikosen kanssa. Miehen hallittu chippi oli juuri riittävän kova, ettei perässä ainoana juossut Auvinen ehtinyt sitä estämään.

Viimeinen kymmenen minuuttia oli enemmänkin vain ottelun loppuu pelaamista, vaikkakin molemmille joukkueille paikat vielä tarjoutuivatkin. Enempää osumia ei nähty ja näin koskilaiset pääsivät hyvillä mielin kotimatkalla sekä samalla paljon ansaitulle viikon mittaiselle otteluvapaalle. Andy Smith oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen lopputulokseen sekä joukkueensa esitykseen.

– Tämä oli meiltä erittäin hyvä, ammattimainen esitys. Palaajat näyttivät kentällä luonnetta ja olivat todellisia ammattimaisia haastavissa olosuhteissa.

Olosuhteilla päävalmentaja viittaa matkustamiseen sekä ennen kaikkea kovaan tuuleen, mikä teki pelaamisesta vaikeaa.

– Pystyimme kuitenkin pelaamaan syöttöpeliämme hyvin maassa ja pelasimme ylipäätään erinomaisen ehjän ottelun tänään.

Haka matkusti aiemmista vuosista poiketen jo lauantaina Maarianhaminaan, mikä oli Smithin mukaan erinomainen asia esityksen kannalta.

– Se on erittäin hyvä, että pelaajat saivat kunnon yöunet alle eikä ole pitkää matkustamista samana päivänä – jalat ja koko kroppa tuoreena.

– Tämä oli erittäin miellyttävä esitys. Se mitä pelaajat tekivät kentällä, oli fantastista. Ja ehkäpä tärkeintä, niin oma pää pysyi puhtaana!