Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan vieraskiertue päättyy sunnuntaina Maarianhaminassa

FC Hakan on viikon sisään matkustanut niin Seinäjoelle, kuin Kokkolaan ja vielä olisi edessä yksi pitkä vierasmatka, kun joukkue kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin kello 18.30 alkavassa Veikkausliga -ottelussa.

Maarianhamina on ollut koskilaisille viime vuosina haastava paikka, sillä edellisen kerran pisteitä on mukaan lähtenyt vuoden 2021 toukokuussa, jolloin valkopaidat voittivat ottelun selkein 0-3 -luvuin.

Sunnuntain otteluun asetelmat ovat varsin tasaiset, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, Haka kuudentena 21 pisteellä ja IFK Mariehamn seitsemäntenä 16 pisteellä. Kuntopuntarissa joukkueet sen sijaan ovat täysin samoissa lähtökohdissa, sillä viidestä viimeisestä ottelusta molemmilla on kasassa seitsemän pistettä viidellä tehdyllä ja viidellä päästetyllä maalilla.

Varsin tasaväkinen ottelu on siis odotettavissa ja tätä mieltä on myös päävalmentaja Andy Smith.

– Ehdottomasti tulee olemaan haastava ottelu meille. Heidän puolustuspelinsä on ollut tiivistä, joten meidän pitää löytää keinot sen puhkaisemiseen. Lisäksi joukkueesta löytyy vaarallisuutta ratkaista peli toiseen päähän.

– Haluan nähdä meiltä ehjän peliesityksen, missä keskittyminen ja asenne on kunnossa läpi ottelun. Kun onnistumme siinä, meillä on mahdollisuus ottaa pisteet mukaamme.

Hakan loukkaantumistilanne on hiljalleen helpottumassa. Poissa loukkaantumisista johtuen ovat Liam Hughes ja Ryan Mahuta sekä lisäksi Hassan Ndam jättää ottelun väliin varotoimenpiteenä viime ottelussa päähän kohdistuneen iskun seurauksena. Mistään vakavammasta ei kuitenkaan pitäisi olla kyse. Paha takaisku on kuitenkin Nikolas Talon korttitilin täyttyminen, joten erinomaisia otteita alkukauden esittänyt puolustaja joutuu huilaamaan sunnuntaina.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT