Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haki odotetun voiton Hämeenlinnasta

FC Hakalla oli lauantaina lyhyt matka harjoitusotteluun, kun se vieraili Hämeenlinnan Säästöpankki -areenalla. Ottelu Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa päättyi koskilaisten 1-5 -voittoon.

Ex-Haka valmentaja Mikko Mannisen luotsaamalla HJS:lla oli kokoonpanossa entisistä hakalaisista myös Jami Kyöstilä, Topias Listo, Jonni Thusberg ja Medo. Lisäksi Hakan maalivahti Oliver Heino sai peliaikaa kotijoukkueen maalilla.

Haka otti ottelussa kuskin paikan heti alkuminuuteilla, kun Imani Lanquedoc ohitti vastustajansa, eteni boksin sisään ja laukoi pallon vasurillaan tarkasti etunurkkaan.

Seuraavaa maalia odoteltiin toiselle jaksolle asti ja siitä vastasi niin ikään Haka. Pallo pomppi kuudentoista sisällä ja lopulta testihyökkääjä Paul Ejeh oli terävimpänä paikalla iskien lukemiksi 0-2.

HJS oli edelleen hyvin pelissä mukana ja kavensikin ottelun 1-2 hetki edellisestä osumasta. Hyvä keskityspallo laidalta, mistä Valtteri Lindeberg puski pallon etunurkkaan.

Tämän jälkeen joukkueiden tasoero alkoi näkymään ja koskilaiset iskivät vielä kolmesti. Ryan Mahutan kova ja matala keskitys laidalta löysi maalin edestä Elias Mastokankaan, joka ohjasi pallon taitavasti maaliin.

Hakan neljännestä maalista vastasti Akseli Lehtomäki, jonka Ejeh vapautti maalipaikkaan eikä mies erehtynyt, vaan sijoitti pelivälineen yläristikon kautta sisään.

Ottelun lopussa nähtiin vielä yksi osuma, Ejeh karkasi yksin läpi ja HJS joutui kaatamaan miehen rangaistuspotkualueella. Pallon taakse asteli Oliver Whyte, joka osoitti olevansa tuoreen sopimuksen arvoinen ja laukoi pallon verkkoihin.

Päävalmentaja Andy Smith piti näkemästään ja oli mielissään, että myös nuoremmat pelaaja pääsevät antamaan näyttöjä.

– Kaikki saivat minuutteja, mikä on tärkeää fysiikan ja pelikunnon kehittämiseksi. Tämä oli myös erityisen hyvä nuorille pelaajille, jotka pääsivät antamaan näyttöjä osaamisestaan.

– Oli sääli, että ottelu jouduttiin pelaamaan vielä sisällä, mutta se palveli silti tarkoitustaan. Nyt vain jatkamme töitä ja odotan jo innolla tulevan viikon ottelua.

Seuraavaksi FC Haka kohtaa harjoitusotteluissaan FC Interin tulevana keskiviikkona 20.3. kello 14.00 Turussa.

Liam Hughes, Ryan Mahuta, Nikolas Talo, Hassan Ndam, Haymenn Bah-Traore(25. Niklas Friberg), Rodrigo Macedo(45. Tuukka Törmä), Maissa Fall(45. Akseli Lehtomäki), Juho Kilo(45. Oliver Whyte), Evangelos Patoulidis(45. Elias Mastokangas), Paul Ejeh ja Imani Lanquedoc(45. Arlind Sejdiu).

Vaihdossa Anton Lepola.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT