Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka hakee Helsingistä parempaa maalionnea

Lauantaina Haka matkustaa Helsingin Töölön Bolt Arenalle, jonne Veikkausliigan klassikko-ottelu sijoittuu tällä kertaa. Haka lähtee otteluun KTP-tasapelin jälkeen hyvällä itseluottamuksella, kehittämiskohteet tiedostaen.

KTP:ta vastaan tullut 0-0 tulos jäi kaivelemaan päävalmentaja Teemu Tainiota, joka Mustavalko-TV:n ottelu-ennakossa manasi maalinteon ja hyökkäyksien viimeisten ratkaisujen vaikeuksia.

– Pienestä kiinni – sentti sinne, pomppu tänne. Tuntuu, että nämä pomput eivät mene meidän suuntaan. Silloin pitää itse ansaita onni.

Valmentaja Mikko Manninen on Tainion kanssa samoilla linjoilla todetessaan, että joukkueen on ansaittava onnensa vastustajan päädyssä.

– Kyse on siitä, mitä ratkaisuja teemme maalin edessä. Olemme niitä nyt Kotka-pelin jälkeen käyty läpi. Toivottavasti saadaan sitä kautta tehokkuutta, ja onni löytyy siten työnteon kautta!

HJK on odotetusti sarjan johdossa 31 pisteellä. Saldo on vakuuttava – kahteentoista otteluun mahtuu ainoastaan yksi tasapeli ja yksi häviö. Näistä tämä häviö on tuorein, kun HJK koki 2-1 shokkitappion edellisellä kierroksella AC Oulua vastaan. Tämäkin tulos osoittaa jälleen kerran sen, että Veikkausliigassa voi tapahtua mitä tahansa, jopa mestarisuosikkia vastaan. Totuus ei kuitenkaan ole muuttunut miksikään siitä, että vastaan tulee vahvin joukkue, mitä sarjasta löytyy. Tämän tietää myös valmentaja Mikko Manninen.

– Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että HJK on sarjan paras joukkue. Heillä on tietysti tärkeä Mestarien liigan ottelu Malmöä vastaan tulossa ensi tiistaina. He joutuvat varmasti kierrättämään joukkuetta, mutta se on fakta, että heillä on kaksi joukkueellista hyviä pelaajia.

– Kyllä töitä saa tehdä, että voitto tulee kotiin, Manninen toteaa.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat 10.kesäkuuta Tehtaankentällä, kun pisteet lähtivät helsinkiläisten matkaan 1-2 lukemien johdosta. Hyvän taistelun esittänyt Haka piti HJK:n maalipaikat vähissä ja esiintyi muutoinkin pirteästi.

HJK:n leiristä on Haka-ottelun alla kantautunut isoja uutisia, kun Suomen maajoukkueen kapteeni Tim Sparv on liittynyt joukkueeseen. Mikko Manninen uskoo, että siirrolla on suuri merkitys koko sarjaan ja kaikille joukkueille.

– Todella hieno juttu koko Veikkausliigalle, että maajoukkueen monivuotinen kapteeni palaa sarjaan. Varmasti lisää mielenkiintoa sarjaa kohtaan, sekä totta kai Veikkausliigan pelaajille, että näkevät, minkälainen kaveri täytyy olla, että maajoukkueessa saa kapteeninnauhan käteen. On loistava juttu kokonaisuudessaan Suomifutikselle.  

HJK:n aloituskokoonpanossa saattaa olla paljon muutoksia, mutta Hakan kannalta kannalta iloisia uutisia tuo se, että lähestulkoon terve joukkue kohtaa HJK:n. Edelleen vain Jesse Huhtala puuttuu kokoonpanosta.

Kuva: Mikko Mäkelä

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT