Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kiinnittänyt huomiota hyökkäyspeliin ja erikoistilanteisiin

FC Haka joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin KTP:n vieraana maanantaina, vaikka hallitsi kenttätapahtumia selkeästi. Maximus Tainion mukaan harjoituskentällä on tällä viikolla pyritty hiomaan KTP-pelin puutteita paremmiksi.

Haka dominoi ottelua lähes miten halusi, mutta viimeiset ratkaisut jäivät vajaiksi ja maalitili jäi avaamatta. Hakan korkea prässi teki KTP:n pelinrakentelun lähes mahdottomaksi ja kotkalaisten ainoat paikat tulivat lähinnä Hakan omista lipsahduksista. 

– Puolustus oli todella hyvää ja voitimme keskialueella sekä heidän puolustuksen edessä paljon riistoja. Pidimme palloa myös hyvin. Kaiken kaikkiaan maaleja lukuun ottamatta pelasimme ihan hyvän pelin, Tainio arvioi maanantain peliä.

Haka on jäänyt maaleitta kolmessa edellispelissä ja koko kauden aikana osumia on syntynyt kymmenen. Tainio uskoo, että hyökkäyspään lukon aukeavan onnistumisista.

– Pitäisi ehkä itseluottamuksen kasvaa kaikilla. Olemme harjoitelleet maalintekoa ja hyökkäyspelaamista. Uskon, että jos saamme HJK:ta vastaan maalin seuraavassa pelissä, niin kyllä niitä alkaa taas tulla.

Haka sai KTP:tä vastaan peräti 18 kulmapotkua, mutta ne päätyivät pääasiassa kotkalaispuolustukseen eikä todellisia vaarapaikkoja niistä saatu aikaiseksi. Tainio lupaa hieman uudenlaisia variaatioita jatkossa.

– Jatkossa tullaan varmasti näkemään vähän erilaisia kuviota. Olemme harjoitelleet niitä nyt myös enemmän. Jos saamme noin paljon kulmapotkuja pelissä, niin kyllä niistä vähintään yksi maali pitäisi tehdä.

Haka on pelannut useita tasaisia pelejä tällä kaudella, mutta vain kahdesti peli on kääntynyt koskilaisille. Tainiolla on selvä lääke miten tiukat pelit saadaan käännettyä omalle joukkueelle.

– Varmaan sellainen tietynlainen itseluottamus puuttuu. Vaikka olemme johtaneet pelejä, niin emme ole saaneet voitettua niitä. Johtoasemassa peli on mennyt vähän hätiköimiseksi ja siitä pitää päästä eroon.

Hakan voittojahti jatkuu lauantaina, kun edessä on kauden toinen Klassikko. Tällä kertaa HJK isännöi Hakaa Bolt Arenalla ja ottelu alkaa kello 17.00.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT