Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ei lähde Turkuun peruuttelemaan

FC Haka pelaa kauden toisen Veikkausliigaottelunsa sunnuntaina, kun se jatkaa pelejään vieraskentällä. Tällä kertaa suuntana on Turku, missä ottelua Veritas Stadionilla isännöi FC Inter.

Sunnuntain kotijoukkue oli viime kaudella Hakalle ylitsepääsemätön muuri. Turkulaiset olivat molemmissa otteluissa parempia maalein 2-0, eikä koskilaiset käytännössä päässeet edes maalipaikoille. Laukaukset kohti maalia olivat Interin hyväksi 19-2, mikä kuvaa varsin hyvin turkulaisten paremmuutta.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet viime kauteen ison muodonmuutoksen ja Interin voidaan sanoa hivenen heikentyneen pelaajamateriaaliltaan. Ehkä tärkein, päävalmentaja Jose Riveiro, jatkoi kuitenkin joukkueen peräsimessä. Miehen joukkueet ovat hyvin organisoituja ja täten vaikeasti voitettavia.

– Inter on ehdottomasti Veikkausliigan parhaita joukkueita. Hyvin valmennettu joukkue, ei ole staroja, mutta tasainen joukkue ja pystyvät pelin aikana varioimaan pelisysteemiä, joten vaikea joukkue pelata vastaan, päävalmentaja Teemu Tainio ennakoi.

Joka tapauksessa menneet ovat menneitä ja nyt on uusi kausi. Tämän vuoden Haka lähtee haastamaan turkulaisia tosissaan. Joukkue näyttää hyvin paljon Teemu Tainion näköiseltä ja nälkäinen, sekä agressiivisesti prässäävä Haka saattaa saada painetta Interin pelinrakenteluun.

– Ei me mietitä menneitä. Tulos riippuu siitä, miten joukkuepuolustaminen onnistuu. Meidän on pakko onnistua myös aiheuttamaan heille ongelmia yläpäässä ja pitämään palloa ylhäällä. 

– Tosin he myös puolustavat ylöspäin, niin sieltä voi löytyä tiloja taustalta.

Koskilaiset lähtevät otteluun erinomaisessa tilanteessa, sillä kaikki muut, kuin pitkäaikaistoipilaat Ndukaku Alison ja Aleksandar Vucenovic ovat käytettävissä. Tämä antaa valmennukselle mahdollisuuden taktiikkaan parhaiten soveltuvien pelaajien valitsemiseksi kokoonpanoon.

Viime vuonnahan Haka aloitti Turussa Interin vieraan äärimmäisen puolustusvoittoisella taktiikalla, mutta siitä huolimatta omissa soi kahdesti. Sunnuntain otteluun lähdetään kaikesta päätellen oman pelin kautta, eikä edellisen kaltaista bussia olla tällä kertaa rakentamassa.

Oman erikoisuutensa otteluun tuo myös se, ettei Haka ole päässyt kertaakaan harjoittelemaan luonnonnurmella. Vielä keväisen pehmeässä kunnossa oleva Veritas tarjoaakin otteluun oman haasteensa, mikä ei suoranaisesti palvele kummankaan joukkueen peliä.

Joka tapauksessa Tainio uskoo, että vastassa on todella nälkäinen ja jopa sisuuntunut kotijoukkue, jolta ei voitonnälkää tule puuttumaan.

– Interillä on tappio alla, niin tämä on heille pakkovoitto, jotta voivat pysyä kärjen vauhdissa.

FC Interin ennakko TÄÄLTÄ.

Ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit ostaa ne Hakan verkkokaupasta ja tuet samalla Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT