Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Harmittaa poikien puolesta, kun pelasivat hienon pelin”

FC Haka teki FC Interin vieraana pitkän päivätyön ja oli tasaväkisessä ottelussa pisteessä kiinni aivan ottelun viimeiselle minuutille asti. Turkulaisten viimeinen hyökkäys tuotti kuitenkin tulosta ja näin pisteet jäivät hienon esityksen jälkeen Turkuun maalein 2-1.

Kotijoukkue tuli otteluun erittäin vahvasti ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vaikutti, että koskilaiset tulevat jäämään viime kauden tapaisen jyrän alle.

Inter juhli ensimmäisen kerran jo toisella minuutilla, mutta Martti Haukiojan maali hylättiin paitsiona. Vyörytys jatkui, kunnes Benjamin Källman pääsi iskemään takatolpalta pallon verkkoihin ja tämä maali myös hyväksyttiin.

Vaikutti siltä, että Interin vahva alku tyrehtyi johtomaalin jälkeen ja mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika jatkui, sen paremmin Haka pääsi peliin mukaan.

– Alussa oltiin tosi hermostuneita ja sille pitää tehdä jotain. Ei voida antaa aina yhtä maalia eteen, mutta heti kun uskallettiin pelata, niin sehän oli ihan eri peli, päävalmentaja Teemu Tainio totesi.

Palkinto tulikin 31. minuutilla Maximus Tainion lähettämästä kulmasta, mikä tippui maalin edustalle ja Eero-Matti Auvinen ohjasi pallon röyhkeästi Inter -toppareiden välistä vasemman tolpan juureen.

Viimeisellä vitosella Janne-Pekka Laine vapautti loistavalla pystysyötöllään Ishmael Yarteyn, joka oli ohittaa Noah Nurmen, mutta puolustaja pysäytti läpiajon rikollisin keinoin. Ghanalainen laukoi siitä seuranneen vapaapotkun 20 metristä itse ja pallo viuhui vain hitusen ohi maalin.

Haka osui jakson lopulla myös tolppien väliin, kun Luiyi de Lucas puski pallon maaliin. Tilanteessa oli kuitenkin kontakti Inter -vahti Henrik Moisanderin kanssa ja maali hylättiin tuomarin näkemän rikkeen johdosta.

Toinen jakso alkoi niinikään kotijoukkueen vahvalla painostuksella ja Hakan piti pelissä mukana Mika Hilander kahdella huipputorjunnallaan.

Ensin konkarivahti torjui Aleksi Paanasen tulisen laukauksen 54. minuutilla ja paria minuuttia myöhemmin Timo Furuholm karkasi Lucasilta, pääsi nokikkain ”Hilan” kanssa, mutta jälleen kerran loistopelastus pelasti lisäosumilta.

Haka sai ajoittain hyvää painetta kotijoukkueen päätyyn ja veikin toisen jakson maalipaikat nimiinsä. Kenties paras paikka tuli Yarteyn murtauduttua boksiin, mutta mies menetti lopulta pallon ja se ajautui Henri Malundamalle, jonka laukaus viuhui kuitenkin yli maalin.

Lisäajan toisella minuutilla Jacob Bushue pääsi laukomaan kulmapotkun seurauksena, mutta kapteenin laukauksella oli sama soite, kuin Malundamalla aiemmin.

Peli oli vääjäämättömästi menossa kohti pisteiden tasausta, mutta kuin painajaisunesta, Inter pääsi rokottamaan aivan viimeisellä minuutilla. Taigi Kagayama lähetti pallon maalin edustalle ja Jesper Engström laukoi sen suoraan ohi Mika Hilanderin.

Tämän jälkeen Haka pääsi vielä kertaalleen yrittämään ja sai hyökkäyksestä kulmapotkun, mutta Inter siivosi sen tyylikkäästi ja näin erinomaisesta 95 minuutista huolimatta, piste jäi tällä kertaa valkopaidoilta saamatta.

– Peli oli sellainen, että olisi ansaittu piste matkaan. Harmittaa tosi paljon poikien puolesta, kun pelasivat kuitenkin hienosti. Tämä kuuluu urheiluun tämmöinen lopun draama ja nyt se valitettavasti kolahti omaan nilkkaan.

– Kuitenkin nähtiin, että pystytään haastaan jokainen joukkue, joten tästä on hyvä jatkaa, Tainio totesi lopuksi.

FC Interin raportin voit lukea TÄÄLTÄ.

Ruutu+ -palvelusta löydät koko ottelun tallenteen, sekä huippuhetket.

Ottelun tilastot TÄÄLTÄ.

Kuvat: Tara Jaakkola

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT