Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Guilherme Morais uskoo entistä parempaan Hakaan – ”Nälkämme vain kasvaa”

Veikkausliigan runkosarja on taittunut jo yli puolivälin ja sarja on ennennäkemättömän kutkuttavassa tilanteessa. Koko kärkikuusikko mahtuu neljän pisteen sisään toisistaan ja mikä parasta, FC Haka on vahvasti mukana jopa mestaruustaistelussa.

Haka lähti kauteen lähes puhtaalta pöydältä, kun iso osa pelaajistosta ja koko valmennusjohto meni uusiksi. Monissa lähteissä Hakan menestysmahdollisuuksia epäiltiin, mutta joukkue on kauden aikana osoittanut epäilyt turhiksi. Haka on jo tässä vaiheessa kautta kerännyt yhtä paljon pisteitä kuin viime kaudella koko runkosarjan jälkeen, kun runkosarjaa on Hakan osalta jäljellä vielä kahdeksan ottelua. Hakan cup-juna on matkannut jo välieräasemalle saakka ja jännitettävää riittää näin ollen myös cupin suhteen.

– Mielestäni kautemme on mennyt tähän mennessä tuloksellisesti hyvin. Jollain tavalla olemme jopa ylisuorittaneet, kun ottaa huomioon kuinka paljon muutoksia joukkueessa tapahtui ennen kauden alkua. Olemme tehneet kovaa töitä, meillä on hyviä pelaajia ja valmennusjohdossa on tehty hyvää työtä. Nyt haluamme vain lisää, Morais aloittaa kauden perkaamisen.

Morais haluaa vielä tarkentaa, ettei tarkoita sitä, etteikö Haka ansaitsisi saavutettua menestystä.

– Tarkoitan ylisuorittamisella juuri sitä, että kaikki muutokset huomioon ottaen, olemme menestyneet paremmin kuin moni varmaan odotti. Kun mietitään kokoonpanomme laajuutta, uutta valmennusta, uusia pelaajia ja kaikkea mitä muutosten mukana tulee, niin olemme saaneet hyvin tulosta aikaiseksi. Menestyvän joukkueen rakentaminen vaatii usein vakautta ja pitkäjänteisyyttä, ja tuloksen tekeminen täysin uudella joukkueella on hyvin vaikeaa. Olen ollut sellaisissa joukkueissa, joissa on tapahtunut muutoksia ja tuloksia ei ole tullut. Se on vaikea tilanne kääntää, jos asiat menevät heti alusta saakka pieleen. On tärkeää, että olemme alkaneet heti voittaa ja nälkämme vain kasvaa.

– Pelillisesti meillä on vielä parannettavaa, mutta teemme todella kovaa töitä harjoituksissa ja valmennus Andyn johdolla on tehnyt hyvää työtä. Mielestäni voimme olla ylpeitä itsestämme. Sanon pelaajille aina ennen peliä, että katsokaa peiliin ja muistakaa olla ylpeitä itsestänne ja joukkueesta ja siitä mitä olemme saavuttaneet tähän saakka.

Hakan vahva kausi sai jatkoa viime viikonloppuna, kun mustavalkoiset haki aina haastavasta Maarianhaminasta täyden pistepotin. Kapteeni jakaa voitosta kiitosta myös paikalle saapuneiden Haka-fanien suuntaan.

– Täytyy antaa erityiskiitos Maarianhaminaan matkanneille faneillemme. Pitkän matkustamisen jälkeen tulimme peliin ja siellä oli sata Hakan kannattajaa huutamassa. Se oli meille todella erityistä, että niin monet kannattajat tekivät niin pitkän matkan. Emme voineet uskoa sitä.

Haka otti ottelussa vakuuttavan 3-0-voiton. Morais oli Hakan avausmaalin jälkeen mukana pienessä kahakassa, kun oman maalin epäonnisesti puskenut ex-Haka Eero-Matti Auvinen otti Moraisin sanat väärin.

– Pelissä oli todella kova tuuli ja olin IFK-pelaajan takana siinä tilanteessa ja näin, etten pysty laukomaan palloon, kun tuuli otti siihen ja muutti sen suuntaa. Yritin lohduttaa vastustajaa manaamalla huonoa tuulta, sillä se puhalsi todella kovaa. Hän otti sen kuitenkin sarkastisena kettuiluna ja hermostui siitä. Tarkoituksenani ei ollut mollata, vaan harmittelin vain hänen kannaltaan epäonnista tuulenpuuskaa, Morais selventää tilannetta.

Haka on raivannut hienosti tiensä myös Suomen Cupin välierään ja himoittu cup-voitto ja europaikka siintävät enää kahden kierroksen päässä. Seuraava pysäkki on 21.8. pelattava välierä, jossa Haka pääsee isännöimään Tehtiksellä FC Interiä. Morais tietää cupilla olevan Hakan kannattajille erityinen paikka sydämessä.

– Tein kotiläksyni ennen tänne tuloa ja tiesin, että Haka on voittanut 12 cup-mestaruutta ja edellinen cup-voitto tuli vuonna 2004. Cupin voitto on meille iso tavoite. Haluamme ehdottomasti voittaa sen tänä vuonna, Morais naulaa.

FC Haka on seuraavan kerran tositoimissa, kun se kohtaa maanantaina 15.7. odotetussa Pirkanmaan derbyssä Ilveksen. Ottelussa juhlistetaan myös FC Hakan 90-vuotistaivalta ja ottelun ympärillä on paljon tapahtumaa kaikenikäisille. Lue lisää juhlapäivän tapahtumista täältä.

Lipunmyynti otteluun on myös käynyt kuumana. Varaa paikkasi kesän odotetuimpaan otteluun täältä.

Kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT