Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakassa puhaltavat positiiviset tuulet – ”Joka puolella on hyviä ennusmerkkejä”

FC Haka otti tiukan otteen ensi kesän Konferenssiliigan karsintapaikasta voitettuaan Eurolopputurnauksen ensimmäisessä finaalissa VPS:n 3-0 (3-0). Hakan toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan seura on menossa vahvassa myötätuulessa eteenpäin kohti tavoitteitaan.  

Haka palasi tällä kaudella todenteolla takaisin kotimaisen jalkapallon huipulle sijoituttuaan Veikkausliigassa neljänneksi. Se toi samalla suoran paikan Eurolopputurnauksen finaaliin, joka käynnistyi Hakan osalta erinomaisesti. Huttunen on jo tässä vaiheessa joukkueen suoritukseen erittäin tyytyväinen.

– Kyllä se huikea kausi joukkueelta on ollut. Urheilullisesti joukkue on tehnyt hienoja asioita. Joukkueen suoritukset kentällä ovat olleet aivan erinomaisia. Myöskin valmennuksessa on tehty erittäin hyvää työtä.

– Olemme saaneet yleisön liikkeelle. Meillä on ollut kaksi ottelua, joissa on ollut yli 3000 katsojaa ja useampi ottelu, jossa on ollut yli 2000 katsojaa Tehtaan kentällä. Olemme saaneet sen tietynlaisen Haka-hurmoksen takaisin Tehtaan kentälle mikä oli 1990-luvulla. Tämä on ollut hieno kausi joka tapauksessa, kävi Eurolopputurnauksessa miten tahansa. Joukkue on tehnyt erittäin hienoa työtä tällä kaudella, Huttunen kiittelee uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Pääsy eurokentille näkyisi myös seuran kassassa, mutta mikään kultakaivos se ei kuitenkaan automaattisesti ole.

– Mitään virallista ei ole vielä tutkittu, kun ei siellä vielä olla. Mutta näin se varmaan menee, että kiinteä korvaus on 100 000 euroa per kierros.  Jos joukkue tipahtaa ensimmäiseltä kierrokselta, niin sieltä tulee 250 000 euroa ja jos tipahtaa toiselta kierrokselta, niin korvaus on silloin 550 000, Huttunen avaa.

Huttunen muistuttaa, että europeleihin liittyy myös kuluja, jotka lopulta syövät itse seuralle jäävää osuutta.

– Alkuun ne summat kuulostavat isoilta, mutta loppujen lopuksi se seuralle jäävä osuus on huomattavasti pienempi. Täytyy muistaa, että pelaajat ottavat siitä pienen osuuden ja matkustaminen ja muut kulut vievät sitten ison osuuden. Muistan, kun Aki Riihilahti kirjoitti kesällä jossain, että vieraspelin kulut ovat 50-150 000. Aika iso osuus on kustannuksilla ja kuluilla. Niitähän näillä rahoilla pyritään peittämään. Varsinainen netto-osuus mitä seura saa, on sillä tavalla hyvin pieni, että sen varaan ei varmasti budjettia rakenneta. Se on selvä.

Haka on parantanut suorituksiaan jokaisella Veikkausliigakaudella ja seura sekä joukkue ovat menneet oikeaan suuntaan. Tämä kausi on vain yksi välietappi kohti paikan vakiinnuttamista huipulla.

– Meidän visio on olla europeleissä säännöllisesti ja toinen visio on se, että 2020-luvulla saadaan se

kymmenes mestaruus ja tähti siihen meidän logon päälle. Sitä kohti ollaan aika tiiviisti menossa.

– Tässä on paljon positiivista ympärillämme. Yleisömäärät ja joukkueen menestys, tällä hetkellä myynti vetää erittäin hyvin. Joka puolella on hyviä ennusmerkkejä sille, että mennään myös jatkossa eteenpäin.

Huttunen myöntää menestyksen maistuneen hyvältä.

– Onhan tällä iso merkitys niin seuralle, kaupungille, kannattajille, kaikille että olemme palanneet takaisin Veikkausliigan kärkeen. Niin kuin sanoin, niin positiivisuus ja hyvä vire ovat näkyneet

kaikessa tekemisessä niin kaupungilla kuin seurassa, Huttunen iloitsee.

Huttusen haastattelu on kuunneltavissa kokonaan Veikkausliiga-podcastista. Huttusen osuus alkaa noin 19,5 minuutin kohdalta. Alkuosuudessa on vieraana Jussi Nuorela.

Finaalin toinen osaosaottelu pelataan sunnuntaina 30.10. Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen. Ottelulippu tarjoushintana 10 euroa ja alle 17-vuotiaat ja kausikorttilaiset pääsevät tuttuun tapaan ilmaiseksi sisään. Tervetuloa vielä kerran täyttämään Tehtis ja kannustamaan Haka takaisin eurokentille! Ottelutapahtumasta löydät lisätietoja täältä.

Muista myös kausikorttihaaste! Haaste on voimassa lokakuun loppuun saakka ja kampanjan aikana on mahdollisuus varata itselleen kausikortti 69€ hintaan. Kausikortin saa varattua täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT