Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan kotitaika murtui – VPS vei pisteet mukaan

FC Haka avasi Veikkausliigakautensa tappiolla, kun valkopaidat taipuivat VPS:lle 1-2 (0-2).

Ottelun alku enteili koskilaisittain hyvää, sillä Haka oli aktiivisella jalalla liikkeellä ja heti viiden minuutin jälkeen Marko Bacanin vapautti Imani Lanquedocin juoksuun. Englantilaispelaajan keskitys jäi pomppimaan maalin edustalle, mutta VPS-vahti Teppo Marttinen sai napattua irtopallon näppeihinsä.

Sen jälkeen Hakalle osui musta vartti. Kahdeksannella minuutilla VPS sai prässättyä Hakalta pallon pois ja Mads Borchers pääsi etenemään laidalta ja syötti rangaistuspilkun kohdalle. Teemu Hytönen oli unohtunut vapaaksi ja hän pääsi laukomaan vieraat johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Joonas Vahtera lähetti vapaapotkun Hakan maalille ja Mikko Pitkänen pääsi ohjaamaan vaasalaiset jo kahden maalin johtoon.

Haka sai luotua heti hyvän kavennuspaikan pari minuuttia myöhemmin, kun Niklas Friberg pääsi nousemaan oikeaa laitaa ja lähetti matalan syötön Maissa Fallille rangaistusalueelle. Fallin ensimmäinen yritys kilpistyi VPS-pakkiin ja toinen meni ohi. Haka hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta myös VPS osoitti vaarallisuuttaan.

Toiselle jaksolle päävalmentaja Andy Smith vaihtoi Evangelos Patoulidisin Lanquedocin tilalle ja hän onnistuikin viimeistelemään Hakan kavennusmaalin 68. minuutilla. Patouldis sai pallon rangaistusalueen sisällä ja tykitti pallon tolppaa nuollen etukulmasta sisään.

Maalia ennen muun muassa Juho Kilo ja Bacanin pääsivät laukomaan hyvistä paikoista, mutta vedot karkasivat harmittavasti ohi maalin.

Toisella puoliajalla kentällä oli käytännössä yksi joukkue, kun Haka haki lisämaaleja eikä VPS juuri Hakan kenttäpuoliskolla vieraillut. Haka sai luotua painetta ja useita hyviä vetopaikkoja, mutta ikävä kyllä laukaukset karkasivat taivaalle.

Haka oli lähimpänä tasoitusta muutama minuutti ennen loppua, kun Hakalle vihellettiin vapaapotku aivan rangaistusalueen tuntumasta. Elias Mastokankaan tykitys kuitenkin kilpistyi ylärimaan.

Hakalle tuli jobinpostia myös kapteeni Guilherme Moraisin loukkaantumisen myötä, kun hän joutui jättämään kentän tunnin jälkeen. Lisäksi Ryan Mahuta sai lisäajalla suihkukomennuksen kahden keltaisen kortin saattelemana.

Päävalmentaja Andy Smithin mukaan Hakalla oli omat paikkansa ottelun kääntämiseksi, mutta sihti oli vielä alkukaudesta ruosteessa.

– Olen pettynyt ottelun lopputulokseen. Päästimme ensimmäisellä puoliajalla kaksi helppoa maalia. Meillä oli toisella puoliajalla paikkoja voittaa vaikka kaksi ottelua, mutta jos et tee maaleja, niin et voi voittaa.

– Olen erittäin tyytyväinen toisen puoliajan esitykseen. Me olimme ainoa joukkue, joka haki voittoa, mutta kuten sanoin, että jos et tee maaleja, et voita. Meillä oli tarpeeksi paikkoja voittaa ottelu, mutta ikävä kyllä emme siinä onnistuneet.

Toisella puolella Haka näytti todellista luontoaan ja sen Smith haluaa ottaa mukaan myös seuraaviin otteluihin.

– Tässä oli paljon positiivista. Toinen puoliajalla näytimme mitä osaamme ja jos olisimme tehneet paikoistamme maalit, olisimme voittaneet muutamalla maalilla. Pienet yksityiskohdat ratkaisevat ja me nukahdimme ja he tekivät maalit ja me emme.

– Kontrolloimme peliä toisella puoliajalla, olimme pallollisena positiivisia viimeisellä kolmanneksella, meillä oli hyvä energia ja loimme paljon paikkoja. Paljon positiivista ja tästä mennään eteenpäin.

Takatalviseen otteluun oli saapunut 1350 katsojaa ja Smith antoi kiitoksena kannattajille.

– Oli mahtava kokemus olla Tehtaan kentällä. Kannattajat olivat alusta loppuun erittäin hyviä. Kokemus oli muuten erittäin hyvä, mutta ikävä kyllä emme voittaneet. Jatkamme tästä seuraavaan peliin ja toivottavasti pystymme antamaan silloin kannattajille aihetta juhlaan, Smith totesi.

FC Hakan kausi jatkuu perjantaina 12.4., kun Tehtaan kentälle saapuu sarjanousija EIF Henri Malundaman ja Salomo Ojalan johtamana. Ottelu alkaa kello 18.00.

Ottelun tilastot
Ottelun lehdistötilaisuus

Kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT