Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan kaksikko luottavaisena puolustamaan eFutisliigan mestaruutta

Viime syksynä lanseerattu e-jalkapallon eFutisliiga saa jatkoa, kun Veikkausliigan ja Telian yhteisponnistuksena syntyneen sarjan kakkoskausi alkaa 24. maaliskuuta. FC Haka lähtee puolustamaan mestaruutta luottavaisin mielin.

Veikkausliigan ja Telian pyörittämä eFutisliiga pyörähtää käyntiin keskiviikkona 24.3. Veikkausliigan seurat ovat valinneet kukin FIFA-pelin suomalaisista huippunimistä vähintään kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin toukokuun 18. päivä. Hakan edustajina jatkavat viime kaudella mestaruutta juhlineet Joona ”Krompe” Vaajala sekä Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi.

Viime kautena pelattiin FIFA20-peliä ja tämä kausi mitellään uusimmalla FIFA21-versiolla.

– Valmistautuminen on mennyt ihan hyvin ja samalla on pitänyt mukautua siihen miten peli on muuttunut. Usein uudessa versiossa peliä on muutettu siten, että sellaiset asiat jotka toimivat vanhassa eivät toimi enää uudessa, ja taas pitää etsiä ne asiat jotka toimivat. Ne ovatkin löytyneet ihan hyvin, Vaajala miettii.

Koivuniemi on tyytyväinen uuden pelin muutoksiin.

– Uusin päivitetty versio on sopinut minulle paremmin kuin millä voitimme mestaruuden. Sieltä on otettu tiettyjä kikkoja pois, joissa en ollut niin hyvä ja mielestäni tämä uusi versio suosii enemmän minua, arvioi Koivuniemi.

Koivuniemi lähtee luottavaisena uuteen kauteen.

– Omat pelini ovat menneet suhteellisen hyvin ja peli on hallussa. Suomen Cupin kolmannella kierroksella voitimme kaikki seitsemän peliämme. Peli on vähän muuttunut, mutta olemme hyvässä iskussa. Emme hävinneet viimeksi pudotuspeleissä peliäkään ja se tuo meille itseluottamusta, ettemme ole hävinneet pitkään aikaan. Toisaalta vastustajat haluavat voittaa aina hallitsevan mestarin ja heillä saattaa olla meitä vastaan vähän ekstralatausta.

Koivuniemi ja Vaajala ovat saaneet tuntumaa myös kansainvälisiin peleihin, kun he pelasivat talven aikana FIFAe Club World Cupin karsintoja. Kansainväliset pelit ovat toimineet hyvänä valmistautumisena myös eFutisliigaan.

– Suomessakin on hyvä taso, mutta kyllä maailmalla on vielä paljon kovempi. Niistä peleistä on tosi paljon hyötyä, kun pelaa maailman parhaita pelaajia vastaan, Vaajala pohtii.

Koivuniemi on Vaajalan kanssa samoilla linjoilla.

– Ne pelit tuovat tietynlaista rutiinia ja rentoutta, kun pystyy pelaamaan sillä tasolla kuin Euroopan huiput ja sitä kautta tulee tulosta myös kotimaassa. Niissä peleissä taso on erittäin kova.

Koivuniemi sai tuta maailman absoluuttisen huipun tason kohdatessaan maailmanrankingin ykkösnimen ruotsalaisen Ivan ”BorasLegend” Lapanjen.

– Olihan hän erittäin hyvä. Taisin hävitä kaksiosaisen pelin 0-4 tai 0-5.

Viime kaudella Haka jyräsi finaalissa FC Interin otteluvoitoin 2-0. Pronssia viime vuoden eFutisliigassa nappasi SJK ja FC Lahti oli neljäs.

– Uskon, että viime kauden top4 on vahvoilla myös tänä vuonna sekä HJK, Vaajala ennakoi.

Koivuniemi nostaa Vaajalan mainitsemien joukkueiden lisäksi pari mustaa hevosta.

– Ilveksellä on kaksi tosi hyvää pelaajaa ja he pelasivat viime kaudella ehkä hieman alle odotusten. Lisäksi Honka kannattaa nostaa mukaan.

eFutisliigan pelejä voi katsoa Telia Esports Seriesin YouTube-kanavalta, Telia TV Extra -kanavalta, mtv-palvelusta sekä C Moresta. Toukokuun finaaliottelua voi seurata myös television vapaasti katsottavalta kanavalta Subilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT