Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan hyökkäyskalusto hurjassa iskussa – ”Olemme oppineet tuntemaan toisemme paremmin”

FC Hakan kärkikolmikko Logan Rogerson, Lee Erwin ja Stavros Zarokostas ovat tehneet kovaa jälkeä tämän kauden Veikkausliigassa. Zarokostasin mukaan kolmikon yhteispeli on löytynyt kauden aikana.

Hakalla on allaan neljä tappiotonta ottelua Veikkausliigassa ja seuraavaksi pistejahti jatkuu maanantaina Tehtaan kentällä FC Interiä vastaan. Hakan hyvä vire on huomioitu myös muualla, kun Erwin, Zarokostas sekä Janne-Pekka Laine valittiin mukaan Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen.

– En osannut odottaa sitä, mutta on hienoa, että mukana oli yhteensä kolme pelaajaamme. Se osoittaa, että meillä on hyvä joukkue ja olemme pelanneet hienosti viime aikoina, Zarokostas kertoo valinnasta.

Hakan hyökkäyskolmikko on ollut viime aikoina hirmuvireessä. Alkukaudesta pelaajat etsivät vielä yhteistä juonta, mutta nyt jälki on ollut tuhoisaa. Erwin johtaa Veikkausliigan maalitilastoa yhdeksällä osumalla ja Zarokostas on kompannut neljällä ja Rogerson kolmella maalilla.

– Olemme oppineet tuntemaan toisemme paremmin ajan myötä ja sitä kautta yhteispelimme on parantunut. Logan on ollut oikealla laidalla todella hyvä viime aikoina ja pedannut paikkoja minulle ja Leelle.

– Olen sopeutunut hyvin ja oppinut tuntemaan roolini joukkueessa paremmin. Tiedän nyt tarkemmin mitä minun pitää tehdä ja mitä minulta odotetaan, Zarokostas miettii hirmuvireen salaisuutta.

Haka porskuttaa vahvassa myötätuulessa ja taistelee tiukasti Veikkausliigan kärkipään sijoituksista. Zarokostasin mukaan joukkue uhkuu tällä hetkellä hyvää henkeä ja itseluottamusta.

– Kasvavan itseluottamuksen myötä tulee onnistumisia enkä näe, että jalkapallossa kuuluisi ottaa paineita. Joskus jalkapallossa menee vähän huonommin ja joskus vähän paremmin, mutta loppujen lopuksi jalkapallon pitää olla hauskaa ja siitä pitää nauttia eikä ottaa paineita. Meillä on nyt joukkueena hauskaa ja se tuo mukanaan vapautuneisuutta ja sitä kautta hyviä tuloksia.

Seuraavaksi Haka on tositoimissa maanantaina, kun FC Inter saapuu vierailulle Tehtaan kentälle. Joukkueet kohtasivat keväällä Helsingissä Interin kotiottelussa ja Haka nappasi ottelusta 2-0-voiton. Zarokostas lähtee otteluun jälleen täysi pistepotti mielessään.

– Voitimme heidät edelliskohtaamisessamme ja olemme koko kauden pelanneet hyvin kotikentällämme, joten taas lähdetään hakemaan kolmea pistettä ja jatkamaan hyvää vaihettamme. Jos pystymme pelaamaan jatkossakin samalla tavalla kuin viime peleissä, niin meillä on hyvät mahdolliset.

Ottelussa vietetään myös Haka-perheen juhlaa sekä FC Hakan Juniorit esittäytyvät pelissä. Ottelun jälkeen pelaajat jakavat nimikirjoituksia ja ottavat yhteiskuvia lasten kanssa.

– Muistan, kun minä olin heidän asemassaan pyytämässä nimmareita. Samalla se muistuttaa meitä millaisia roolimalleja me olemme ja mikä on meidän vastuumme. Nyt me olemme niitä pelaajia ja tulevaisuudessa on heidän vuoronsa. Fanit ovat iso osa jalkapalloa ja heitä on aina mukava tavata – niin nuorempia kuin vanhempiakin, Zarokostas muistuttaa.

Ottelutapahtumassa esittäytyvät kaikki FC Haka Juniorien joukkueet ja yhdessä koko Haka-perheen kanssa juhlistetaan tänä vuonna 90-vuotisjuhlaansa viettävää Haka ry:tä.

Lisätietoa ottelusta ja tapahtumasta löydät täältä.

Ottelu alkaa kello 18.00. Alle 17-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi ja kausikorttilaiset pääsevät jatkossa vain korttia näyttämällä peliin.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT