Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan harjoitukset alkaneet räväkästi – ”Nopeasti on päästy jo rytmiin”

FC Haka palasi pienen tauon jälkeen harjoituksiin itsenäisyyspäivänä. Valkeakosken Palloiluhallissa on riittänyt vauhtia ja innokasta tunnelmaa.

Haka kokoontui yhteen maanantaina ja päävalmentaja Teemu Tainion mukaan harjoituksissa on ollut hyvä tunnelma.

– Ensimmäisellä harjoitusviikolla on mukana aina vähän kaikennäköisiä kommelluksia, mutta nopeasti on päästy jo rytmiin ja perjantaina on jo ensimmäinen peli. Pikkuhiljaa eteenpäin, hyvätuulinen Tainio kommentoi.

Ensimmäisissä harjoituksissa on mukana jo testipelaajia. Veikkausliigaa seuraaville tutuin on HIFK:ssa ja KTP:ssä pelannut brassihyökkääjä Erikson Carlos, eli tuttavallisemmin Tiquinho. Näyttöjä ovat antamassa myös HJS:ssa pelannut Prince Mokuma, KäPassa viime kaudella pelannut nuorten maajoukkuepelaaja Elias Collin sekä Kiffeniä viime kaudella edustanut Thomas Saarinen.

– Vähän testaillaan ja haetaan formaatiota. Vielä ollaan aika aikaisessa vaiheessa, mutta tammikuussa on sitten toivottavasti enemmän sopimuspelaajia joukkueessa.

Paluu harjoituksiin lämmitti myös joukkueen kokeneimman pelaajan Mika Hilanderin mieltä.

– Oli pitkältä tuntunut loma, niin oli kiva tulla treeneihin.  Uusi valmentaja on tuonut vähän uusia juttuja. Tässä tutustaan uusiin pelaajiinkin, Hilander mietti viitaten apuvalmentaja Ossi Virran rooliin.

Virta onkin ehtinyt jo tuoda oman kädenjälkensä tekemiseen.

– Varmaan jotain pallonhallintajuttuja, mutta en minä niistä mitään ymmärrä. Olen vähän kuunnellut tuossa sivussa, Hilander heitti kieli poskella.

Palloiluhallin lämpömittari näytti torstaina yhdeksää astetta, mutta vilpoisa keli ei pelaajia haittaa.

– Kun juostaan ja liikutaan, niin ei ole kylmä. Ainahan se on kiva palata treeneihin. Maaliskuussa on sitten sellainen fiilis, etteikö tämä preseason koskaan lopu, mutta nyt on vielä virtaa täynnä.

Henri Malundama on kauteen lähdettäessä Hakaa pisimpään edustanut pelaaja eikä virne ole vuosien varrella miehen kasvoilta kadonnut.

– Tuntuu aika jännältä olla Hakaa pisimpään edustanut. Silloin kun tulin 2016 en olisi uskonu, että näin pitkään olisin ja olisin nyt pisimpään ollut. Aika yllättävää, mutta yritetään omalla kokemuksella auttaa nuorempia pelaajia ja näyttää esimerkkiä, ”Mamba” pohti.

Myös Malundaman osalta paluu harjoituksiin on sujunut hyvin.

– Vähän pallo vielä pomppii jaloissa, mutta kyllä parin viikon sisään se tatsi taas tulee.

Haka pääsee heti tositoimiin perjantaina kohtaamalla harjoitusottelussa FC Lahden. Malundama odottaa jo harjoituskauden ensimmäistä peliä.

– Pelaaminen on aina kivaa ja on kiva, että pääsee melkein heti pelaamaan. Täällä on pari pelaajaa testissä ja ihan varmasti tulevat hyviä näyttöjä antamaan.

Kuvat: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT