FC Hakalle tappio Veikkausliigan kenraaliharjoituksessa

FC Haka viimeisteli lauantaina kuntoaan viikon päästä alkavaa Veikkausliigaa varten Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelun jätti vielä parantamisen varaa, sillä kotijoukkue oli parempi maalein 2-0.

Koskilaiset saivat otteluun huonon startin seinäjokelaisten siirryttyä johtoon jo 10 minuutin kohdalla. Hakan maalissa pelannut Anton Lepola tuli maaliltaan katkaisemaan syöttöä ja tuomari näki tilanteessa virheen. Tätä seuranneen vapaapotkun jälkitilanteesta Jaime Moreno pääsi maalin edustalta laukomaan pallon verkkoon.

SJK oli ensimmäisellä jaksolla hienoisesti niskan päällä, mutta enempää osumia ei nähty ja näin tauolle siirryttiin 1-0 -lukemissa.

Haka vaihtoi puoliajalla kentältä pois Evangelos Patoulidiksen, Oliver Whyten, Guillerme Moraisin ja Imani Lanquedocin. Heidän paikkansa ottivat Elias Mastokangas, Tuure Siira, Marko Bacanin ja Maissa Fall. Vaihdot eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta, vaan Moreno iski toisen maalinsa, kun pelikello näytti 56 minuuttia.

Haka suoritti tämän jälkeen loppuottelun aikana neljä vaihtoa, kun Niklas Friberg vaihtui Hassan Ndamiin, Rodrigo Macedo Ryan Mahutaan, Arlind Sejdiu Oiva Laaksoseen ja Juho Kilo Eemeli Mäkelään. Koskilaiset saivatkin toisella jaksolla hieman enemmän otetta otteluun, mutta lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja näin kotijoukkueen voittolukemiksi kirjattiin 2-0.

– Puolustimme molemmissa maaleissa hieman heikosti. Anton teki loistavan syötönkatkon, mutta siitä seuranneen vapaapotkun me puolustimme huonosti.

– Jos takaiskut unohdetaan, niin meillä oli hyvä asenne pelissä – etenkin toisella jaksolla.

– Saimme tärkeitä minuutteja nyt pelikuntoon palanneille pelaajille sekä tärkeää myös, että vältyimme loukkaantumisilta, päävalmentaja Andy Smith tuumi ottelun jälkeen.

Veikkausliigan alkuun on tasan viikko ja tuolloin FC Haka kohtaa Vaasan Palloseuran Tehtaan kentällä.

SJK:n raportti.