FC Haka vakuuttavasti jatkoon Liigacupissa – Tuleva vastus selviää illalla

FC Haka ja FC Lahti taistelivat keskiviikon alkuillassa Liigacupin jatkopaikasta. Kello 17.00 Lahden Mukkulan hallissa startannut ottelu päättyi valkopaitojen juhliin vakuuttavan esityksen jälkeen 0-2.

Ottelu sai koskilaisten näkökulmasta unelma-alun, kun Oliver Whyte nousi vasenta laitaa ja keskitti pallon maalille juuri ottelun toisen minuutin pyörähtäessä käyntiin. Keskityksellä tavoiteltiin takatolpalta löytynyttä Lee Erwiniä, mutta lahtelaispuolustaja Arlind Sejdiu ehti väliin ja ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliin.

Alkuasetelma oli, että molemmat joukkueet olivat jatkopaikkaa ajatellen pakkovoiton edessä. Hakan nopea maali kuitenkin hieman muutti pelinkuvaa ja mitä edemmäs ottelu eteni, niin sitä enemmän kotijoukkue joutui nostamaan omaa riskitasoaan.

Hakan pelissä näkyi edelleen paljon niitä hyviä elementtejä, mitä aiemmatkin ottelut ovat tarjonneet, mutta tänään joukkue onnistui myös maalinteossa. Ensimmäisellä puoliajalla ei tosin enempää osumia vielä nähty, mutta toisella jaksolla Hakan hyökkäyspelaaminen selvästi vapautui ja maalipaikkoja syntyi hyvällä tahdilla.

– Ehkä pakkovoiton asetelma ja pelinkuva muuttui meidän nopean maalin takia. Lahti pystyi lisäämään riskitasoa hakiessaan tasoitusta, analysoi päävalmentaja Teemu Tainio pelin jälkeen.

– Luotiin aika paljon laadukkaita maalipaikkoja, mutta välillä hukattiin kontrolli ja kiirehdettiin asioissa vähän turhaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin puolisen tuntia ennen loppua. Stavros Zarakostas vaihdettiin kentälle 69. minuutilla ja neljä minuuttia myöhemmin mies oli jo pahanteossa. Lahti -maalivahti Joona Tiainen tuli pitkälle maaliltaan katkaisemaan pystysyöttöä, mutta vikkeläjalkainen Zarakostas ehti häiritsemään sen verran, että karkasi Tiaisen ohi ja sijoitti pallon kuudentoista nurkilta tyhjään maaliin.

Lopussa molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa iskeä lisäosumia. Kuvaavaa ottelulle oli, että Lahti sai ottelun ainoan laukauksensa kohti Aatu Hakalan vartioimaa maalia vasta viimeisellä vartilla.

Koskilaisten osumatarkkuus oli huomattavasti parempi, sillä laukauksia maalia kohti kirjattiin kaikkiaan kuusi kappaletta. Maalintekoyrityksiä valkopaidoilla oli ottelussa puolet enemmän, kaikkiaan 17 kappaletta. Myös tuore hyökkääjä Lee Erwin esitteli vaarallisuuttaan muutamaan otteeseen, vaikka avausmaali jäikin vielä odotuttamaan.

– Kaikkineensa olen tyytyväinen poikien suoritukseen. Voittoa ja jatkoon pääsyä lähdettiin hakemaan ja se saatiin, iloitsi Tainio lopputulosta.

Hakan Liigacup jatkuu siis jo loppuviikosta. Vastustaja otteluun ratkeaa myöhemmin keskiviikkoiltana suoritettavassa arvonnassa.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.