Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka pakkovoiton edessä keskiviikkona

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Liigacupin ratkaisukierros pelataan keskiviikkona kolmella eri paikkakunnalla. FC Haka matkustaa FC Lahden vieraaksi otteluun, missä molemmille kelpaa vain voitto, jotta jatkopaikka irtoaisi.

Koskilaiset ovat kahdessa aiemmassa ottelussaan pelanneet tasan 1-1, niin FC Hongan, kuin Ilveksenkin kanssa. Joukkuepelaaminen ja etenkin puolustaminen ovat olleet jo kovalla tasolla, joten viimeisen viikon aikana huomiota on siirretty myös hyökkäyspelaamiseen.

– Ennen kaikkea haluan keskiviikkona, että kehitys jatkuu. Meillä oli viime viikon lopuksi hyvä Oulu -treenimatsi. Pelissä on paljon hyviä juttuja ja niitä pitää ruveta nyt kääntämään tehoiksi, kaavailee päävalmentaja Teemu Tainio.

Haka veti viime viikon harjoituksissa astetta kovempaa, mutta Oulu -ottelun jälkeinen viikonloppu oli taukoa joukkueharjoituksista. Paluu treenikentälle oli maanantaina ja valmistautuminen on sujunut erinomaisissa merkeissä, sillä koko joukkue on sairastelujen jälkeen jälleen kasassa. Lahti -ottelun jättävät kuitenkin väliin U19 -maajoukkueen mukana olevat Elias Collin ja Oiva Laaksonen.

Jos Haka on pelannut vähämaalisia otteluita, niin vastustaja FC Lahdesta ei voi sanoa samaa. Liigacupissa ensimmäisessä ottelussaan joukkue hävisi FC Hongalle 0-4 ja jälkimmäisessä otti Ilveksestä niukan, mutta runsasmaalisen 3-4 -voiton.

Siinä missä Hakan terveystilanne on erinomainen ja joukkueen kokoonpano jo valmiina, niin Lahden tilanne on haastavampi. Keskiviikon kotijoukkueen oman otteluennakon mukaan poissaolijoita on lukuisia ja joukkueen matkassa tultaneen näkemään myös testipelaajia.

Tainio vakuuttaa joukkueensa kuitenkin keskittyvän vain omaan tekemiseen ja tavoite keskiviikolle on päävalmentajan mukaan erittäin selvä.

– Meille pelin henki on hyvin selkeä – pitää voittaa, jos halutaan jatkoon!

Mikäli Haka voittaa ottelun, nousee se samalla Liigacupin B-lohkon ykköseksi. Jatkopelien arvonta on välittömästi lohkovaiheen ratkettua keskiviikkoiltana. On vastustaja kuka tahansa, niin ottelu on joka tapauksessa luvassa nopealla sykkeellä, eli jo tulevana viikonloppuna. Mikäli Haka on jatkossa, tiedotetaan jatko-ottelun ajankohdasta ja järjestelyistä torstaina. Mikäli taas matka katkeaa, niin valkopaidat tulevat pelaamaan viikonloppuna harjoitusottelun. Alustavasti vastustajaksi on sovittu Vaasan Palloseura, mutta mikäli vaasalaiset etenevät jatkoon, tulee vastustaja vaihtumaan.

Ruutu+ lähettää Liigacupin ratkaisuottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, voit ostaa ne edullisesti Hakan verkkokaupasta ja samalla tuet Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT