FC Haka ryöstöretkellä Kuopiossa – Sarjakärjelle kauden avaustappio!

FC Haka matkusti Jalkapallopäivänä Kuopion Palloseuran vieraaksi. Pitkä matka ei olisi voinut päättyä paremmin, sillä koskilaiset kävivät Kuopiossa ryöstöretkellä ja aiheuttivat kotijoukkueelle kauden ensimmäisen tappion tuloksella 0-1.

Haka lähti otteluun lähes samalla kokoonpanolla, kuin edelliseen otteluunsa IFK Mariehamnia vastaan. Ainoa muutos oli keskushyökkääjässä, sillä Oliver Whyte kärsi pelikieltoa ja paikan kärjessä otti Marko Bacanin.

Valkopaidat saivat otteluun toivomansa alun, kun Juho Kilo vei joukkueensa 0-1 -johtoon jo 13. minuutilla. Kotijoukkue purki vielä Elias Mastokankaan lähettämän maalineduskeskityksen kuudentoista rajalle, mutta Juho Kilo nappasi pelivälineen lepsusti tilanteen pelanneelta Axel Widjeskogilta ja sijoitti pallon todella näyttävästi ulkosyrjällään vasempaan ylänurkkaan.

Maalin jälkeen kotijoukkue otti ottelusta enemmän hallintaa ja sai rakennettua painetta hyökkäysalueelleen. Hakan kurinalainen puolustus viimeisenä lukkona Anton Lepola kuitenkin kestivät ja näin tauolle siirryttiin niukassa vierasjohdossa.

Kotijoukkueen paine jatkui toisella jaksolla ja sen seurauksena kuopiolaiset saivat rangaistuspotkun, kun Widjeskog painui rangaistusalueella nurmen pintaan kontaktissa Haymenn Bah-Traoren kanssa. Jälleen huippuotteita esittänyt Lepola nollasi myös rangaistupotkua laukomaan menneen, kokeneen Petteri Pennasen yrityksen 59. minuutilla.

Myös ex-Haka Seth Saarisella oli oma paikkansa, mutta miehen laukaus kilahti takatolppaan 63. minuutilla.

Kotijoukkueen painostaessa, Haka pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen 75. minuutilla, mutta Evangelos Patoulidis ei onnistunut ohittamaan Johannes Kreidlia päästessään vastakkain kuopiolaismaalivahdin kanssa.

KuPS:n rajusta painostuksesta huolimatta lisämaaleja ei nähty, vaan valkopaitojen kurinalainen puolustustaistelu piti loppuun asti ja näin ollen makoisat kolme pistettä lähtivät kohti Valkeakoskea!

Andy Smith oli luonnollisesti tyytyväinen kaikkensa kentälle jättäneen ryhmänsä peli-ilmeeseen.

– Olen todella tyytyväinen pelaajien panokseen tänään! Kaikkien keskittyminen peliin oli loistavalla tasolla samoin, kuin kurinalaisesti noudatettu pelisuunnitelma.

– Tämä ei ollut missään nimessä helppo ottelu. Viiden tunnin matkustaminen joukkueen joka ei ollut hävinnyt vielä otteluakaan kotikentälle, ei ole optimaalisin lähtökohta.

– Pelasimme kuitenkin joukkueena, annoimme kaikkemme ja kaikki auttoivat toinen toisiaan kentällä!