Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kohtaa sarjakärjen keskiviikkona

FC Haka matkustaa keskiviikkona Veikkausliigaa johtavan Kuopion Palloseuran vieraaksi. Jalkapallopäivän ottelu Väre Areenalla pyörähtää käyntiin kello 18.00.

Valkopaidat pääsevät otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä kolmen puolustuksellisesti sekavan ottelun jälkeen joukkue esiintyi vakuuttavasti kotonaan viime lauantaina voittaen IFK Mariehamnin puhtaasti 2-0. Voiton takuumiehinä olivat nollan pitänyt maalivahti Anton Lepola sekä kaksi maalia iskenyt Evangelos Patoulidis, jotka molemmat ovat vieraina myös KuPS -ottelun videoennakossa.

Ehjää peliä toki tarvitaankin sillä sarjakärki on paitsi päästänyt vähiten maaleja liigassa, kymmenen kappaletta, myös tehnyt niitä eniten. Vastustajan verkko on heilunut kaikkiaan 23 kertaa ja maalintekovastuu on laajasti jakaantunut. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä on Arttu Heinonen neljällä maalillaan, mutta lisäksi Petteri Pennanen, Otto Ruoppi, Joslyn Luyeye-Lutumba ja Jonathan Muzinga ovat kaikki iskeneet kolme osumaa.

Ilman tappioita oleva KuPS on yhdestätoista ottelustaan voittanut seitsemän ja pelannut neljästi tasan. Viimeisimmissä neljässä ottelussa tahti on ollut hurjaa, sillä tilillä on voitot Vaasan Palloseurasta, Ekenäs IF:sta, Ilveksestä ja AC Oulusta maalisuhteella 13-4.

FC Hakan päävalmentaja Andy Smith näkee kuitenkin, että joukkueella on mahdollisuus, kunhan vain pysytään pelisuunnitelmassa.

– Se tulee olemaan haastava ottelu, mutta uskon, että voimme voittaa sen! Meillä on hyvä voitto alla, missä pystyimme pitämään oman pään puhtaana, joten siitä on hyvä lähteä tulevaan otteluun.

– Meidän pitää vain tehdä asioita, mihin olemme keskittyneet koko viikon, luottaa omaan peliimme ja ennen kaikkea uskoa itseemme.

Hakan kokoonpanosta on loukkaantumisista johtuen sivussa Liam Hughes, Rodrigo Macedo sekä Tuukka Törmä. Hassan Ndamin pelikunto selviää vasta keskiviikkona aamulla. Lisäksi Oliver Whyte on sivussa pelikiellosta johtuen.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

KuPS:n ennakko täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT