Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka palaa treenikentälle maanantaina

Kun koronarajoitukset astuivat voimaan maaliskuussa, niin Haka keskeytti joukkueharjoittelun ja pelaajat jäivät vuosilomalle, toki pitäen kuntoa ja tuntumaa yllä omatoimisesti. Kuluneen viikon aikana on jo aloitettu joukkueohjelman mukaista harjoittelua ja huomenna maanantaina palataan Tehtaankentälle pienryhmäharjoituksiin.

Aivan täysimuotoisista ja normaaleista harjoituksista ei luonnollisestikaan ole kyse, vaan joukkue noudattaa tarkkaan Veikkausliigan seuroille antamaa ohjeistusta. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa?

– Kun treenaaminen alkaa, niin harjoittelu tapahtuu pienissä ryhmissä, mitkä on valikoitu tietyn logiikan mukaan. Esimerkiksi kimppakämpässä asuvat pelaajat treenaavat yhdessä, valottaa joukkueen lääkäri Juuso Niemenpää, joka on ollut vahvasti mukana suunnittelemassa harjoitusten toteutusta.

– Pienryhmissäkin on tarkkaan rajattu, mitä voidaan tehdä ja esimerkiksi mitään fyysistä kontaktia ei sallita, eikä palloon saa koskea käsin. Myös varusteiden vaihto ja peseytyminen tehdään kotona.

– Vaikka yhteisharjoitukset alkavatkin, niin pitää muistaa, että poikkeusolot jatkuvat edelleen. Kaikesta huolimatta tämä on pelaajille todella mielekäs asia, mitä he ovat odottaneet pitkään, Niemenpää päättää.

Voimassa oleva ohjeistus rajoittaa huomattavasti mahdollisuuksia ja mistään normaalista joukkueharjoittelusta ei voida vielä puhua. Miten harjoitukset sitten toteutetaan ja mitä niissä tullaan tekemään?

– Kerrallaan kentälle tulee kaksi pienryhmää, mitkä harjoittelevat eri päässä kenttää. Minä vedän toiselle harjoituksia ja ”Teme” toiselle, kertoo Hakan valmentaja Mikko Manninen.

– Käytännössä tulemme vetämään tekniikkaharjoituksia, pelipaikkakohtaisia taktiikkaharjoituksia ja pitämään yllä kuntoa. Kaikenlainen pelaaminen on poissuljettu.

Mannisen mukaan tätä on odotettu, sillä takana on raskaita aikoja. Kauden alkuun oli noin kuukausi, kunnes kaikki meni toistaiseksi jäihin, eikä kenelläkään ole tietoa sarjan aloituksesta.

– Kaikki on tosi innoissaan, että päästään näkemään toisia ja kyllä tässä itsekin odottaa jätkien näkemistä livenä, vaikkei vielä halaileen pääsekään.  Todella hyvissä fiiliksissä mennään tällä hetkellä!

Hakan on tarkoitus treenata 4-5 kertaa viikossa ja tähän päälle on pelaajien omatoimiset harjoitteet. Kaikki tähtää siihen, että joukkue on valmiina kahdessa viikossa, kun päätös sarjan aloittamisesta tulee.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT