FC Haka nousi jälleen lisäajalla – tasapeli tuliaisina Vaasasta

FC Haka venytti tappiottomien Veikkausliigaotteluiden putkensa jo kuuteen, kun se puristi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3 (2-2)-tasapelin VPS:n vieraana. Hakan tasoitusmaali syntyi lisäajan viimeisillä sekunneilla.

Hieman harvinaisesti sinisissä paidoissa pelannut Haka sai harmittavan alun ottelulle, kun VPS:n Tete Yengi laukoi kotijoukkueen johtoon jo neljännellä minuutilla. VPS riisti pallon Hakan alueella ja Yengi sai pallon rangaistusalueen rajalle, josta hän laukoi pallon tarkasti aivan ristikon alle.

Haka ei johtomaalia hätkähtänyt, vaan tuli tasoihin viisi minuuttia myöhemmin. Logan Rogerson sai tökättyä rangaistusalueelle pyörineen pallon Donaldo Ackalle, joka tykitti paristakympistä upean osuman suoraan yläriman alle.

Tasoitusmaalin jälkeen Haka otti hallinnan itselleen ja ansaittu johtomaali nähtiin 28. minuutilla. Luiyi de Lucasin syöttö vapautti laidalta Rogersonin, jonka keskitys löysi maalin edestä Lee Erwinin eikä tulikuuma kärkimies erehtynyt. Maali oli Erwinille jo kauden 11.

Haka dominoi kenttätapahtumia eikä VPS saanut luotua rakenneltuja hyökkäyksiä, mutta niin vain VPS kampesi itsensä tasoihin vielä ennen taukoa. Yengi pyörähti rangaistusalueella Hakan pelaajien välistä ja erotuomari näki Ackan kaataneen aussikärjen. Rankkaria asettui ampumaan Kalle Multanen, joka tykitti pallon varmasti yläkulmaan.

Toiselle jaksolle Haka tuli jälleen vahvasti luoden painetta VPS-maalille, mutta VPS siirtyi jälleen kuin varkain johtoon ja asialla oli jälleen Multanen. Multanen oli unohdettu vapaaksi Hakan maalin eteen ja hän pääsi puskemaan vaasalaiset taas johtoon. Multanen jätti tyylikkäästi tuulettamatta maalejaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Maalin jälkeen Haka panosti kaiken hyökkäykseen ja palkinto saatiin lopulta viimeisillä sekunneilla. Salomo Ojala pudotti de Lucasin keskityspallon Stavros Zarokostasille, joka törkkäsi maalin edestä Hakan tasoituksen. Näin Haka pääsi kotimatkalle pisteen kera.

Ottelu oli Hakalle jo kahdeksas kerta tällä kaudella, kun se nousee tappioasemasta vähintään tasapeliin. Päävalmentaja Teemu Tainio kiittikin pelaajia taistelusta.

– Ei voi muuta kuin nostaa jätkille hattua. Jätkät painaa hommia hamaan tappiin asti. Eiväthän nämä pumpulle parasta ole, mutta jaksamme uskoa omaan tekemiseemme loppuun saakka. Saimme taas vaihdosta uutta virtaa ja nousimme tasoihin.

Kokonaisuudessaan Tainio piti ottelua monivaiheisena.

– Muuten peli oli aika aaltoileva. Olimme ensimmäiset viisi minuuttia ihan pihalla ja VPS:n maali toimi meille hyvänä herätyksenä. Saimme tehtyä kaksi hienoa maalia, mutta lahjoitimme Vepsulle lahjapilkun ja he saivat siitä pukukoppimaalin.

– Toisella puoliajalla emme oikein saaneet peliämme käyntiin ja VPS pystyi ottamaan vahvuutemme pois. Joskus täytyy ottaa se mitä saatavissa on ja tällä kertaa se oli tasapeli, Tainio pohdiskeli.

Haka on sarjassa viidentenä, kun AC Oulu otti itselleen nelospaikan voitettuaan samanaikaisesti IFK Mariehamnin.

FC Hakan seuraava ottelu on ns. ”musariottelu” sunnuntaina 31.7., kun Tehtikselle saapuu sarjakärki KuPS. Ottelu alkaa kello 15.00 ja lisätietoa ottelusta löydät täältä.