Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kohtaa kovavireisen AC Oulun lauantaina

FC Haka kohtaa lauantai -iltapäivästä, kello 17.00 alkavassa Veikkausliiga -ottelussa, kovassa vireessä olevan AC Oulun Raatin stadionilla Oulussa.

Valkopaidat lähtevät otteluun hieman kaksijakoisista lähtökohdista, sillä alla on hieno esitys tiistailta ja ensimmäinen piste Helsingin Jalkapalloklubilta sitten vuoden 2012, mutta samaan aikaan joukkue menetti tiistain avauskokoonpanosta kapteeni Niklas Fribergin, sekä Tuure Siiran. Friberg kärsii lievästä vammasta jalassaan, kun taas Siira on poissa sairastumisesta johtuen.

– Välipäivät ovat menneet palautuessa ja valmistavassa treenissä. Muutama ukko tippui pois, joten vähän vajaalla ollaan liikkeellä, mutta näitä sattuu, päävalmentaja Teemu Tainio harmitteli.

Fribergin ja Siiran lisäksi poissa ovat edellisestäkin ottelusta sivussa ollut Juan Lescano, sekä pitkäaikaistoipilaat Vigori Gbe ja Mehdi Boukassi.

Kotijoukkue AC Oulu on tällä hetkellä kovassa vireessä, mistä osoituksena tiistain kierrokselta jopa murskaava 1-4 -voitto Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana. Oululaiset pitävät tällä hetkellä Veikkausliigan neljättä sijaa, mutta omat haasteensa joukkueella siitä huolimatta on ollut. Laivastonsiniset ovat osuneet vastustajan verkkoon 20 kertaa, mutta omissa on soinut niinikään kaikkiaan 19 kertaa. Kun muistetaan, että Haka on niinikään esittänyt maalirikkaita otteluita, ovat ennusmerkit runsasmaaliseen otteluun vahvat.

Edellinen ottelu joukkueiden välillä, toukokuun lopussa Tehtaan kentällä päättyi 2-2 ja tasan ovat päättyneet myös kaksi muuta ottelua tällä kaudella. Suomen Cupissa Oulussa varsinainen peliaika päättyi 1-1 ja kevään Liigacupissa lopputulokseksi kirjattiin 2-2.

– Meillä on ollut tasaisia pelejä Oulua vastaan ja varmasti tulee nytkin.

– Oulu tykkää vaihdella järjestelmiä vähän vastustajasta riippuen ja myös kierrättää pelaajia paljon. Saa nähdä mitä huomenna saadaan vastaan, Tainio pohtii.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

AC Oulun ennakko.

Lue myös ”Ryan Mahuta haluaa revanssin AC Oulusta”.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT