Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ryan Mahuta haluaa revanssin AC Oulusta – ”Meidän vuoro jättää heille kirvelevä maku”

FC Hakan pelit jatkuvat lauantaina matkalla pohjoiseen, kun valkopaidat kohtaavat vieraskentällä AC Oulun. Ryan Mahutan mukaan Hakalla on oululaisille kalavelkoja maksettavana.

Haka palasi maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin kohdatessaan lähes 3000 katsojan edessä HJK:n 1-1 päättyneessä Klassikossa. Mahuta viimeisteli Hakan maalin pelattuaan näppärän kulmapotkukuvion Janne-Pekka Laineen kanssa, jonka jälkeen hän sijoitti pallon tarkasti takakulmaan.

– Se oli harjoiteltu kuvio. Olemme Japen kanssa sitä muutaman kerran kokeilleet ja onneksi nyt onnistui, Mahuta kertaa osumaansa.

Haka tuli pelitauolta vahvalla ilmeellä ja hyvällä jalalla. Kokonaisuudessaan Mahuta piti Hakan esitystä Klubia vastaan vahvana.

– Huomasi, että kaikille oli tullut lisää energiaa tauon aikana ja kaikki tekivät joukkueelle töitä. Nollapeli olisi tietenkin ollut hieno, mutta muuten puolustuspelaaminen oli kompaktia ja toivottavasti tätä on luvassa jatkossa lisää.

Mahuta on ollut yksi tämän kauden yllättäjistä Veikkausliigassa. Kahtena edelliskautena vähälle vastuulle Interissä jäänyt 20-vuotias laitapelaaja on säväyttänyt hyökkäysvoimallaan ja erinomaisella vasemmalla jalallaan.

– Tiesin, että tämä on se kausi, jolloin läpimurron pitää onnistua ja näyttää, että pystyn pelaamaan tällä tasolla.

Mahuta näkee otteissaan kuitenkin vielä myös parantamisen varaa.

– Puolustuspään asioita pitää vielä pystyä parantamaan. Yksi vastaan yksi -puolustaminen ja ennakointi ovat sellaisia asioita, joissa pitää pystyä kehittymään.

Mahuta on totuttu näkemään enimmäkseen laitapuolustajana tai wingbackina, mutta tällä kaudella häntä on nähty myös laitahyökkääjän roolissa. Hän näkee itsensä kuitenkin mieluiten puolustajan tontilla.

– Pystyn pelaamaan myös laitahyökkääjänä, mutta puolustajana pelaaminen tuntuu silti luontevimmalta. Täytyy vain hioa pikkuasiat kuntoon, niin hyvä tulee.

Lauantaina FC Haka kohtaa vieraskentälle AC Oulun, joka on ollut koskilaisille tällä hetkellä kinkkinen vastustaja. Kauden avausottelussa Veikkausliigassa Haka menetti kahden maalin johtoaseman toisella puoliajalla ja joukkueet päätyivät 2-2-tasapeliin. Joukkueet kohtasivat hiljattain myös Suomen Cupissa, jossa AC Oulu nousi loppuhetken maalilla tasoihin ja nappasi jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Mahutan mukaan joukkue lähtee hakemaan oululaisista revanssia.

– Me haluamme sieltä kolme pistettä. Cupista putoaminen jäi kirvelemään, kun jatkopaikka oli niin lähellä. Nyt on meidän vuoro jättää heille kirvelevä maku.

AC Oulu on ollut tällä kaudella todella vahvassa vireessä ja on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä. Viime kierroksella oululaiset aiheuttivat SJK:lle sen kauden avaustappion hakemalla Seinäjoelta selvän 4-1-voiton. Mahuta ei kuitenkaan vastustajaa säikähdä.

– HJK-peli toi meille uskoa, ja Veikkausliigassa voi tapahtua mitä tahansa ja jokainen peli on voitettavissa. En näe miksemme pystyisi AC Oulua voittamaan.

AC Oulu-FC Haka lauantaina 1.7. kello 17.00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lipunmyynti FC Hakan Konferenssiliigan karsintaotteluun Crusaders FC:tä vastaan on avattu. Lue lisää lipunmyynnistä täältä.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT