Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kiinnitti kaksi omaa junioriaan

FC Haka on tehnyt sopimukset omien junioreidensa Kasperi Silenin sekä Akseli Lehtomäen kanssa. Keskikenttäpelaaja Lehtomäen sopimus on yksivuotinen ja maalivahti Silenin sopimus ulottuu aina kauden 2026 loppuun asti.

– Meille on tärkeää antaa omille junioreille mahdollisuus kehittyä ammattimaisen valmennuksen alaisuudessa, ja loput on sitten pelaajasta itsestään kiinni. Akseli on talven aikana näyttänyt osaltaan halua, tahtoa sekä kykyä nousta edustusjoukkueeseen, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen taustoittaa.

– Kasperi on taas pitkästä aikaa junioreidemme kasvatti poikien maajoukkueessa. Pyrimme huolehtimaan hänen kehityksestään tulevina vuosina, jotta näemme hänet sitten joskus edustusjoukkueemme maalissa, ja mahdollisesti myös vielä siitä pidemmälle, Huttunen näkee.

Edustusjoukkueen valmentaja Andy Smith näki nuorissa pelaajissa potentiaalia jo hyvin nopeasti talvella työnsä aloitettuaan.

– Kun näin heidät ensimmäistä kertaa, molemmat pelaajat tekivät minuun vaikutuksen ilman, että kukaan olisi sanonut minulle nimiä tai mitään. Kutsuin heidät osallistumaan edustusjoukkueen harjoituksiin, missä he saavat nyt hyvää kokemusta vanhemmilta pelaajilta sekä taustoilta.

– Molemmat ovat nuoria pelaajia, joiden kanssa olen nauttinut työskentelystä ja heillä on hyvä asenne oppimiseen sekä ammattilaisena kasvamiseen!

2009 syntynyt Silen palautti Hakajunioreiden edustuksen maajoukkueisiin viime talvena ja nyt luonnollisena jatkumona kiinnitys edustusjoukkueen vahvuuteen.

– Olo on iloinen ja odottavainen! On hienoa päästä erittäin kovaan ja laadukkaaseen harjoitteluympäristöön. Motivaatiota kehittyä kyllä löytyy, jalkapalloammattilaiseksi tähtäävä maalivahti tuumii.

Vaikka otteet on viimeisen vuoden aikana huomattu, niin nuoren pelaajan jalat ovat tukevasti maassa ja motivaatio tehdä töitä on kova.

– Paikka edustuksen kokoonpanossa vaatii kovaa työtä, kärsivällisyyttä ja kurinalaisuutta kehittyä ammattiurheilijaksi.

Muutaman vuoden vanhempi, vuonna 2006 syntynyt Lehtomäki on niin ikään mielissään sopimuksesta ja mahdollisuudesta.

– Ajatukset sopimuksesta ovat tietenkin hyvät. Hienoa päästä ammattilaisjoukkueen arkeen mukaan, joka on ollut aina unelma ja tavoite. Sopimus myös mahdollistaa pelaamisen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa, mikä on tärkeää kehittymisen kannalta.

– ⁠Jalkapallouran suhteen tavoitteet ovat pyrkiä kehittymään mahdollisimman paljon ja ottaa kaikki oppi irti kokeneemmilta pelaajilta, ja sen jälkeen katsoa sitten mihin se sitten riittää. Paikka edustusjoukkueen kokoonpanossa vaatii tietenkin vielä paljon töitä, koska kehitettäviä osa-alueita on vielä paljon. Koen sen kuitenkin olevan täysin mahdollista vielä tämänkin kauden aikana, Lehtomäki näkee.

Kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä ja Hakajuniorit.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT