FC Haka eteni vakuuttavasti jatkoon Suomen Cupissa!

FC Hakan Suomen Cup -taival jatkuu edelleen, sillä keskiviikko -illan neljännellä kierroksella Lahden Kisapuistossa kaatui kotijoukkue Reipas selvin 1-5 -numeroin.

Päävalmentaja Andy Smith antoi ottelussa peliaikaa useammallekin vähille minuuteille jääneelle pelaajalle. Avauskokoonpanossa nähtiin muun muassa Hassan Ndam ja Arlind Sejdiu sekä loukkaantumisesta toipunut Rodrigo Macedo.

Muutokset eivät kuitenkaan näkyneet peliesityksessä, sillä koskilaiset ottivat kuskin paikan jo toisella minuutilla, kun Oliver Whyte iski valkopaidat johtoon rangaistuspotkusta. Macedo pelasi loistavan pystypallon boksiin, mihin Whyte ennättikin, mutta maalivahti Lauri Inkeroinen liukui myöhässä tilanteeseen ja kaatoi uusiseelantilaisen pilkun arvoisesti. Pallon taakse astellut Whyte sijoitti pelivälineen varmasti vasempaan nurkkaan, vaikka Inkeroinen hyvin mukana olikin.

Reippaalla oli ensi jaksolla pari saumaa iskeä tasoitus vapaapotkuista, mutta niistä ei tulosta syntynyt.

Haka sen sijaan käytti oman vapaapotkunsa jakson lopulla tehokkaasti hyödykseen, kun kuudentoista rajalta ollutta vapaapotkua meni antamaan Imani Lanquedoc. Niin Haka kuin Reipaskin olivat vielä asettautumassa asemiin, kun Lanquedoc päätti itse ratkaista ja laukoi pallon tylysti vasempaan etunurkkaan, kun juuri kukaan ei sitä osannut odottaa.

Terävästi esiintynyt Lanquedoc jatkoi maalitehtailuaan heti toisen jakson alkuun. Whyte vapautti keskikenttämiehen läpi ja päästessään nokikkain maalivahti Inkeroisen kanssa, englantilainen sijoitti pallon kylmän viileästi oikeaan alanurkkaan 47. minuutilla.

Andy Smith teki kaksi vaihtoa ottelun 61. minuutilla Oiva Laaksosen korvatessa Sejdiun ja Eemeli Mäkelän Juho Kilon. Ja vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Laaksonen oli jo pahan teossa. Lanquedoc nappasi Reipas -puolustajalta pallon, syötti sen boksiin, mistä Whyte jatkoi Laaksoselle, joka sijoitti pallon Inkeroisen jalkojen alta maaliin.

Valkopaidat osuivat vielä kertaalleen, kun 72. minuutilla Whyten tilalle tullut Marko Bacanin pääsi iskemään 13 minuuttia myöhemmin pallon takatolpalta verkkoon Elias Mastokankaan loistavasta tarjoilusta.

Pieni tahra koskilaisten iltapuhteeseen tuli pari minuuttia myöhemmin, kun harhasyötön itselleen napannut vaihtomies Amir Belabid laukoi pallon noin 18 metristä tarkasti vasemman tolpan juureen.

Osumalla ei kuitenkaan ottelun ratkaisun kannalta ollut mitään merkitystä, sillä Haka marssi tästä otteluparista jatkoon ja Suomen Cupin viidennelle kierrokselle.

– Olen luonnollisesti erittäin iloinen, että pääsimme voiton kanssa kotimatkalle ja myös siitä, että vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat saivat minuutteja, Andy Smith iloitsi pelin jälkeen.

– Kausi on pitkä, joten on tärkeää antaa näytönpaikkoja sekä pitää pelituntumaa kaikilla yllä.

– Tänään oli haastava kenttä pelata, mutta sopeuduimme siihen ja teimme sen mitä ammattilaisten pitääkin tehdä, eli voitimme ottelun, Smith päättää tyytyväisenä.

Ottelun tilastot Palloliitto tulospalvelusta.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Kuvat: Jussi Rämä