Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kohtaa Reippaan keskiviikkona Suomen Cupin neljännellä kierroksella

FC Hakalla on jälleen kolmen ottelun viikko, kun se kohtaa Veikkausliigaotteluiden välissä keskiviikkona Lahden Reippaan Suomen Cupin neljännellä kierroksella. Ottelu Lahden Kisapuistossa alkaa kello 19.00.

Joukkueiden välisestä edellisestä kilpailullisesta ottelusta on lähes 33 vuotta. Haka ja Reipas kohtasivat Veikkausliigassa syyskuussa 1991 ja tuolloin Haka oli parempi maalein 0-5.

Joukkueet ovat kohdanneet myös Suomen Cupin finaalissa kertaalleen. Vuonna 1963 FC Haka ja Reipas taistelivat cup -mestaruudesta Olympiastadionilla ja pelin päätteeksi valkopaidat juhlivat historiansa neljättä Suomen Cupin voittoa 1-0 -tuloksella. Koskilaisten maalista vastasi Esko Malm.

Keskiviikon ottelu lähtökohdat ovat harvinaisen selvät. Kakkosessa pelaava Reipas lähtee otteluun altavastaajana, jolla ei ole mitään hävittävää, kun taas Hakan pitää otteluruuhkassa huomioida pelaajien rasitustasot, mutta kuitenkin varmistaa jatkopaikka viidennelle kierrokselle.

– Välillä otteluita tulee enemmän ja meidän pitää vain sopeutua siihen. Ja ainahan pelaajat luonnollisesti pelaavat mieluummin kuin treenaavat, joten ei tämä mikään ongelma ole. On kuitenkin mahdollista, että jotain kierrätystä pelaajiston osalta on luvassa, päävalmentaja Andy Smith kertoo.

Reipas aloitti cup -taipaleensa Hakan tavoin edellisellä kierroksella, missä se kaatoi Ykkösen JJK:n 1-0 Driton Shalan vastatessa maalista. Vaikka sarjaporrasta ylempänä pelaavan joukkueen kaataminen onkin vakuuttava päänahka, niin Kakkosessa homma ei ole lähtenyt yhtä vakuuttavasti käyntiin. Joukkue on pelannut kaikkiaan kolme ottelua, joista sillä on vain yksi voitto ja kaksi tappiota.

Reippaan viime lauantainen ottelu Järvenpään Palloseuraa vastaan jouduttiin perumaan, sillä Kisapuiston kenttä asetettiin käyttökieltoon. Tuon jälkeen kenttää on kunnostettu ja se onkin saatu pelikelpoiseksi, joten keskiviikon cup -ottelu voidaan siellä pelata.

– Se on mikä se on, eikä ole mitään mitä voimme asialle tehdä. Toivon kuitenkin että se on kelvollisessa kunnossa ja vältämme loukkaantumiset. Huomenna näemme paremmin ja sopeudumme vain siihen millainen se on, Smith toteaa tyynesti.

Tyylilleen uskollisesti Smith myös vakuuttaa, että asenteen pitää olla keskiviikkona kunnossa.

– Meillä on täysi keskittyminen peliin ja kunnioitamme vastustajaa.

– Heillä on kokeneita ja teknisiä pelaajia. Uskomme heidän olevan myös hyvin organisoitu joukkue, ja odotamme hyvää, laadukasta ottelua heitä vastaan.

FC Hakan loukkaantumistilanteessa ei käytännössä ole muutoksia. Liam Hughes on edelleen sivussa, mutta Rodrigo Macedon pelikunto selviää keskiviikko -aamuna. Muutoin kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

Reipas – FC Haka keskiviikkona 8.5.2024 kello 19.00 Kisapuisto, Lahti.
Liput portilta 8€.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT