Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka aloitti eFutisliigan vakuuttavasti

eFutisliigan toinen kausi käynnistyi keskiviikkona ja hallitseva mestari FC Haka aloitti komeasti kahdella voitolla.

Haka kohtasi avauspäivän otteluissa FC Hongan ja HIFK:n. Hakalta Joona ”Krompe” Vaajala pelasi päivän molemmat ottelut ja kuittasi molemmista hienosti voitot.

Vaajala kohtasi ensimmäiseksi FC Hongan Jesper ”Jjesu3” Hietarinteen. Vaajala otti 3-1-voiton ja petasi itselleen hyvät lähtöasetelmat toiseen kohtaamiseen. Siinä vastaan asettui puolestaan Erno ”Egoapina” Parkkonen.

Parkkonen oli aluksi niskan päällä ja johti ottelua 2-1, kun nähtiin ottelun kulminaatiopiste. Parkkonen sai rangaistuspotkun ja mahdollisuuden tuoda Hongan yhteismaaleissa tasatilanteeseen.

Kyseinen rangaistuspotku oli kuin toisinto hieman iäkkäämpien seuraajien hyvin muistaman, vuoden 1985 Suomen Cupin finaalin rangaistuspotkukilpailun, jossa HJK:n Jyrki Nieminen yritti narrata Haka-vahti Olli Huttusta ja Niemisen yritys päätyi suoraan Huttusen syliin.

– Arvasin, että hän vetää keskelle. Kun on tiukka paikka, niin arvasin hänen yrittävän jotain ovelaa, Vaajala kommentoi kylmänviileästi ottelun jälkeen.

Vaajala lopulta niittasi otteluparin lopussa iskemällä tasoitusmaalin. Parkkonen sai vielä loppuun osuman, mutta Vaalaja kuittasi pisteet yhteismaalein 5-4.

– Ihan ok peli minulta. Ehkä vähän turhia pallonmenetyksiä, pari pomppumaalia vastustajalle, mutta niitä tulee tässä pelissä. Olisi pitänyt kyllä tehdä niistä paikoista enemmän maaleja, sillä niitä minulla oli, muttei mennyt tällä kertaa.

Toisessa pelissä Vaajala pääsi helpommalla kohdatessaan HIFK:n. Ensimmäisessä pelissä hän pisti Niko ”Koskinen” Koskisen nippuun 5-0 ja toisessa Jesse ”Jesuu_20” Hämäläisen 4-1 napaten kolme pistettä.

– Välillä tulee yksittäisiä tappioita, mutta kunhan nyt tulivat nuo kuusi pistettä ja niitä lähdettiin hakemaan, Vaajala pohti iltapuhteensa jälkeen.

Näin Vaajala pelasi Hakalle täydet pisteet ensimmäisestä pelipäivästä ja Haka johtaa lohkoa. Lohkossa pelaavat lisäksi HJK, FC Lahti, TPS ja AC Oulu. Hakan pelit jatkuvat tiistaina 30.3., kun se kohtaa TPS:n.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT