Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Elias Ahde ja Jesse Sarajärvi vahvistamaan Hakan hyökkäystä

Haka ja Seinäjoen Jalkapallokerho ovat sopineet Elias Ahteen ja Jesse Sarajärven lainasiirroista Hakan riveihin. Lainat kestävät elokuun loppuun saakka.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen ei sulje kuitenkaan pois sitäkään mahdollisuutta, että Ahde ja Sarajärvi jatkaisivat Hakassa pidempäänkin.
– Niin on sovittu, että Elias ja Jesse ovat tämän kuukauden mittaisen siirtoikkunan ajan Hakassa. Siirtoikkunan sulkeutuessa neuvotellaan sitten kaikkien osapuolten kanssa mahdollisesta lainojen jatkamisesta, Martonen valottaa tuoreita sopimuksia.

20-vuotias Ahde (kuvassa) on maaliahne hyökkääjä, joka on tuttu Hakan kannattajille SJK:a paremmin porilaisen FC Jazzin riveistä. Porilaisten paidassa Ahde on nimittäin rokottanut Hakaa jo kahdella kaudella peräkkäin. Kuluvankin kauden alussa Porissa lainakomennuksella pelannut Ahde jakaa Hakan Dudun kanssa Ykkösen maalipörssin yhdeksännen sijan. Molemmat maalipyssyt ovat tehneet kauden aikana kuusi maalia. Martonen on erittäin tyytyväinen saatuaan Ahteen täydentämään Hakan hyökkäyskalustoa.
– Elias on taitava ja maaliahne hyökkääjä, joka on jo osoittanut kykynsä ja tehonsa Ykkösessä. Hyvä viimeistelijä ja sellainen liikkuva hyökkääjä, joka todellakin täydentää meidän hyökkäystämme hienosti, Martonen analysoi tuoretta Haka-pelaajaa.

Toukokuussa 21 vuotta täyttänyt Sarajärvi on Ahteen tavoin TP-Seinäjoen kasvatti. Siinä missä Ahteen Veikkausliigadebyytti antaa odottaa vielä itseään, debytoi Sarajärvi Veikkausliigassa jo viime kaudella. Yhteensä Sarajärvellä on kasassa seitsemän Veikkausliigaottelua.
– Jesse taas on omimmillaan laitahyökkääjä ja nimenomaan oikealla laidalla. Hän on sellainen hyvin suoraviivainen, etenevä laitahyökkääjä, jolla on hyvä oikean jalan laukaus ja hyvät keskitykset. Jessen kautta saadaan hyvää kilpailua meidän oikeaan laitaan, Martonen kertoo.

Molemmat pelaajat liittyvät Hakan harjoitusvahvuuteen tulevana maanantaina.
– Kundit tulevat maanantaina mukaan harjoituksiin ja siitä roolit alkavat muodostua tarkemmin. Hyvästä ja laadukkaasta harjoitusympäristöstä molemmat Hakaan tulevat, joten pelikunnon hankkimiseen ei tarvitse aikaa hukata, Martonen sanoo.

Haka pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona Jyväskylässä JJK:a vastaan ja tavoite on, että myös Ahde ja Sarajärvi ovat Valkomustien mukana Harjun nurmella.
– Koitetaan saada paperiviidakko valmiiksi niin, että kumpikin lainamies olisi käytössä keskiviikon JJK-ottelussa, Martonen päättää.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT