EIF rankaisi Hakaa lopussa

Hakan Tammisaaren vierailu päättyi sunnuntaina karmivalla tavalla, sillä kotijoukkue EIF nousi lopussa maalin takaa 2-1 -voittoon.

– Ei puolen tunnin pelaaminen riitä. Ensimmäisen puoliajan olimme aika lailla väleissä. Toisella puoliajalla pelasimme tunnin hyvin, mutta lopulta EIF taisi ansaita voittonsa, Hakan päävalmentaja Kari Martonen harmitteli.

EIF on ollut Hakalle erityisen hankala vastustaja Ykkösessä. Viime kaudella koskilaiset onnistuivat hankkimaan kolmesta yhteenotosta vain yhden pisteen. Toukokuussa joukkueet tasasivat Tammisaaressa pisteet numeroin 1-1.

Haka meni ottelussa johtoon 59. minuutin pelin jälkeen. Etenkin viime sunnuntain Jaro-ottelussa tuhlaajapoikana toiminut Topi Järvi onnistui vihdoin maalinteossa ja osuma tuli komealla tavalla. Järvi harhautteli EIF:n puolustuksen solmuun ja laukoi pallon alakulmaan.

Järven maali oli lopulta laiha lohtu, sillä EIF iski kaksi maalia viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Ensin Haka joutui vaihtamaan Etchu Taben pois kentältä. Sitten Sasa Jovovic tasoitti kamppailun ja pian perään Boubacar Kinda viimeisteli tammisaarelaisten voittomaalin.

– Tabella vaivasi vanha vamma. Se kyllä heti näkyi, kun jouduimme ottamaan hänet kentältä pois, Martonen jatkoi.

Sunnuntain ottelun myötä tämä Ykkösen kausi ohitti Hakan osalta puolenmatkan krouvin. Erittäin tasaisessa sarjassa kaikki on vielä mahdollista.

Haka on tällä hetkellä kuudentena ja matkaa kärkeen sunnuntaina siirtyneeseen AC Ouluun on nyt viisi pistettä. Toisaalta putoamisviivaankaan ei ole matkaa kuin seitsemän pistettä, joten jännittävä loppukausi on edessä.

Hakan pelit jatkuvat maanantaina 25.7. Oulussa vierasottelulla juuri AC Oulua vastaan. Tehtaan kentällä valkopaidat nähdään seuraavan kerran lauantaina 30.7. kello 14, kun vastaan asettuu GrIFK.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Juho Saarinen (var.), Etchu Tabe (79. Eero-Matti Auvinen), Mikko-Petteri Latosaari, Jaakko Rantanen, Niilo Mäenpää, Anton Popovitch (var.), Emenike Mbachu, Chris James, Joni Mäkelä (71. Jesse Ahonen), Topi Järvi (88. Tuomas Lähdesmäki).