Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Ei auta kuin pistää työrukkaset käteen ja jatkaa hommia” Tainio lupasi karvaan tappion jälkeen

FC Haka päätti Veikkausliigan avauskuukauden vieraissa, kun se kohtasi AC Oulun Raatin stadionilla. Hurjassa vireessä ollut koskilaisjoukkue joutui kuitenkin nöyrtymään, kun kotijoukkue nappasi kauden avausvoittonsa Raatin luonnonnurmella.

Heti ottelun alku tarjoili valkopaidoille kylmää vettä, kun kotijoukkueen 17 -vuotias keskikenttäpelaaja Otso Liimatta vei joukkueensa uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla johtoon jo toisella minuutilla. Luiyi de Lucaksen purku epäonnistui, pallo tippui Liimatalle, joka käänsi vasurilleen ja laukoi pallon ohi Aatu Hakalan.

Haka otti alun shokkialun jälkeen ottelun pallollisen hallinnan, mutta vain näennäisesti. Kotijoukkueen tiivis puolustus onnistui pitämään koskilaiset poissa maalipaikoilta, eikä keinoja sen murtamiseen onnistuttu löytämään.

– Todella huono alku meiltä! Oltiin unessa ja päästettiin Oulu 1-0 johtoon, Teemu Tainio harmitteli.

– Ihan hyvin saatiin avausmaalin jälkeen peli haltuun ja saatiin pelattua palloa aina 20 metriin asti, mutta sitten ei kuitenkaan saatu niistä mitään aikaan.

Lisää synkkiä pilviä valkopaitojen taivaalle ilmestyi ensimmäisen jakson lopulla. Dennis Salanovic oli puoli askelta Henri Malundamaa edellä ja koskilaispuolustajan olkapäätaklaus katsottiin rangaistuspotkun arvoiseksi. Salanovic itse asteli pallon taaksen ja laukoi pelivälineen sellaisella voimalla vasemmalla, ettei hyvin mukana ollut Hakala ehtinyt saamaan käsiään pallon eteen.

Toisen jakson käsikirjoitus oli hyvin pitkälti ensimmäisen kaltainen. Palloa hallinneen Hakan maalipaikat olivat vähissä ja ne harvat yritykset maalissa pelannut Calum Ward hoiti varmasti. Lähimmäksi maalia valkopaidoista pääsivät Logan Rogerson, jonka laukaus suuntautui päin Wardia, sekä läpiajoon päässyt Stavros Zarakostas. Kreikkalaisen ensimmäinen kosketus oli kuitenkin liian kova, eikä lähietäisyydeltä tehty ohitusyritys mennyt englantilaisvahdista läpi.

Siinä missä Haka ei onnistunut vähistä maalipaikoistaan, niin kotijoukkue oli tehokas. Ottelun lopullinen niitti nähtiin kulmapotkusta 61. minuutilla. Noin kuuteen metriin keskelle maalia suuntautunut kulma löysi hienosti tilaa itselleen tehneen Miika Koskelan päähän, eikä Aatu Hakala voinut puolustajan puskulle mitään.

– Toiselle puoliajalle yritettiin päästä peliin mukaan. Muutettiin tiettyjä juttuja omassa pelisuunnitelmassa ja saatiin paikkoja, mutta puskettiin edelleen päätä seinään. Ja kun Oulu teki vielä kulmasta kolmannen maalin, niin olihan se peli sitten taputeltu.

– Kaikin puolin heikko esitys meiltä ja olen todella pettynyt. Ei auta kuin pistää työrukkaset käteen ja jatkaa hommia, Tainio lupasi pettyneenä.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

AC Oulun raportti.

Kuvat: Elias Mustonen https://www.instagram.com/eliasphotography__/

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT