Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Meillä on hyvä itseluottamus joukkueessa ja ehdottomasti voittoa lähdetään hakemaan!”

OTTELUENNAKON TARJOAA

Veikkausliigan ääripäät kohtaavat perjantai -illassa, kun sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva AC Oulu isännöi sarjakakkosta, eli FC Hakaa. Ottelu Raatin stadionilla Oulussa pyörähtää käyntiin kello 18.00.

Kotijoukkueen alkutaival Veikkausliigassa ei ole ollut mikään helpoin mahdollinen. Neljän pelatun ottelun jälkeen oululaisten pistesaldo näyttää kahta, mikä on yhden tasapelin verran enemmän, kuin sarjajumbo HIFK:lla. AC Oulun pisteet ovat tulleet Veikkausliiga -avauksessa sarjanousija Vaasan Palloseuraa vastaan vieraissa, sekä Ilvestä vastaan ”kotona”. Niukat 2-1 -tappiot sen sijaan ovat tulleet vieraissa FC Interiä ja IFK Mariehamnia vastaan.

Pelkän sarjaohjelman taakse ei siis voida Oulussa mennä, sillä ainakin IFK Mariehamn ja VPS kuuluvat niihin joukkueisiin, mitkä sinipaitojen tulisi voittaa, mikäli haluavat säästyä läpi kauden jatkuvalta putoamistaistelulta.

Toki kausi on pitkä ja isosti viime kaudesta muuttuneen joukkueen yhteenhitsautuminen ottaa oman aikansa.

– Oulu uusiutunut paljon viime kaudesta. Loppukaudesta tuli jo uusi valmentaja ja sitten tullut paljon uusia hankintoja, myös ihan viime hetkillä.

– Ovat aktiivisesti puolustava joukkue ja sitten hyvin pelaava joukkue pallon kanssa. Laidoissa on nopeutta ja yksi vastaan yksi vahvuutta, kertoo Hakan valmentaja Ossi Virta Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Jos kahdella edelliskaudella Hakan startti on muistuttanut oululaisten tämänvuotista, niin tänä vuonna Teemu Tainio joukkoineen on saanut joukkueen pelin samaan lentoon, kuin mitä nähtiin viime kauden lopussa. Neljän ottelun jälkeen kasassa on jo yhdeksän pistettä ja joukkue porskuttaa, ennen torstain Stadin derbyä, toisena sarjassa. Vain yksi huono puoliaika Honkaa vastaan erottaa valkopaidat sarjan kärkipaikasta.

Ouluun Haka pääsee lähtemään hyvistä asetelmista, sillä pitkäaikaistoipilas Vigori Gben lisäksi poissa on ainoastaan Oliver Whyte, joka on huilannut myös parissa aiemmassa ottelussa. Miehellä on riesanaan lievä, mutta sitkeä lihasvamma, mikä ei ainakaan vielä antanut mahdollisuutta olla kokoonpanossa mukana.

Päävalmentaja Teemu Tainio lähtee Ouluun luottavaisin mielin, vaikka tiedostaa kotijoukkueen janoavan avausvoittoa.

– Oulu on tilanteessa, missä he tarvitsevat voittoja ja nyt on vielä avauskotipeli nimenomaan Oulussa. Raatin nurmi ei varmaan ole vielä ihan priimakunnossa ja kylmää luvattu, niin se tekee oman mausteensa.

– Heiltä puuttui viimeisimmässä pelissä Maarianhaminassa kuusi tai seitsemän äijää, mukaan lukien tähtihankinta Yaghoubi, niin selvää kuvaa heidän iskukyvystään ei ole.

– On kuitenkin tuttu joukkue meille ja tiedetään heidän vahvuudet, sekä heikkoudet.

– Meillä on hyvä itseluottamus joukkueessa ja ehdottomasti voittoa lähdetään hakemaan, Tainio lupaa.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT