Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Asenne ratkaisee lauantaina GrIFK:n vieraana

Haka paketoi omalta osaltaan Ykkösen kauden 2017 ensimmäisen kolmanneksen lauantaina, kun joukkue matkaa Kauniaisiin Grankulla IFK:n vieraaksi.

Sarjataulukossa Haka on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen sijalla viisi. Pisteitä on kasassa 11. Lauantain kotijoukkue GrIFK:n tilanne on tässä vaiheessa kautta tukalampi. Joukkue löytyy yhdeksän pelaamansa ottelun jälkeen taulukon sijalta yhdeksän. Pisteitä on koossa kuusi.

– Sarjataulukossa meidän ja GrIFK:n välissä on useampi joukkue, mutta jos pisteet jäävät lauantaina Kauniaisiin, niin ei se ero enää olekaan kovin suuri. Meidän pitää lähteä nöyrästi jokaiseen otteluun, sillä nämä ovat todella tärkeitä pisteitä, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong paaluttaa.

Edellisellä kierroksella Haka otti maistuvan 1-0-kotivoiton Tehtiksellä KPV:stä. GrIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, joista viimeisin päättyi niin ikään KPV:n isäntänä 3-1-tappioon.

– KPV-ottelu meni meiltä hyvin ja joukkueella on itseluottamus paremmalla puolella.

Vaikka joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat tulosten valossa erilaiset, niin vastustajan aliarviointi olisi karkein virhe, mihin Haka lauantaina voisi syyllistyä.

– Me pelasimme edellisen pelimme yhtä sarjan ennakkosuosikkia vastaan ja sellaiseen otteluun pelaajien on aina helpompi latautua. Nyt vastassa on joukkue sarjan toisesta päästä, jolla viimeiset ottelut eivät ole menneet niin hyvin. Jos me haluamme lauantaina Kauniaisista pisteet mukaamme, niin jokaisen kundin asenne pitää olla sataprosenttinen. Muita vaihtoehtoja ei ole.

GrIFK nousi Ykköseen viime kaudeksi ja osoitti heti, että etenkin kotikentällään joukkue on vahva. Menneellä kaudella GrIFK oli koko sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue voittaen muun muassa Hakan maalein 1-0 ja 2-1. Tehtiksellä Haka oli parempi viime kauden musariottelussa lukemin 3-0. Tämänkin kauden toistaiseksi ainoan voittonsa ”Grani” on napannut nimenomaan kotikentältään.

Hakan kokoonpanotilanteesta on kerrottavissa hyviä uutisia, sillä varmoja poissaolijoita on ainoastaan kaksi.

– Joona Kari on ollut kuumeessa viikolla ja missaa lauantain ottelun. Joonas Immonen on myös sivussa, mutta hän on pystynyt aloittamaan jo harjoittelun joukkueen mukana ja se on tietenkin hieno asia. Jami Kyöstilä, Erkka Helminen, Patrik Ahonen ja Paavo Ahola hakivat tuntumaa Pallo-Seppojen riveistä viikolla ja ovat käytössämme myös lauantaina.

GrIFK – Haka alkaa Kauniaisissa lauantaina 17.6. kello 17.00. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä sekä Elisa Viihde Sportilta että Fanseatilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT