Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aleksandar Vucenovicilla unelmadebyytti – ”Tiesin sen menevän maaliin”

Aleksandar Vucenovic teki hienon debyytin FC Hakassa, kun hän viimeisteli komeasti voittomaalin lauantaisessa ottelussa KuPS:aa vastaan. Vucenovic ehti olla kentällä vajaat kuusi minuuttia, kun hän ratkaisi ottelun Hakan eduksi.

Koko alkukauden alaraajavammaa kuntouttanut Vucenovic pääsi Hakan harjoituksiin tällä viikolla ja ehti harjoitella joukkueen mukana vain kahdesti ennen lauantain peliä.

– Valmentaja kysyi haluaisinko lähteä mukaan Kuopioon ja sanoin olevani valmiina. En ole vielä täydessä pelikunnossa, mutta oli tärkeä saada joitakin minuutteja alle, Vucenovic kertoo.

Itävaltalaishyökkääjän debyytti ei olisi voinut paremmin mennä. Hän tuli kentälle 81. minuutilla ja kuusi minuuttia myöhemmin pallo oli verkossa. Janne-Pekka Laine laittoi pitkän pystypallon ja Vucenovic nosti pallon taidokkaasti yli reilusti vastaan tulleen KuPS-vahti Otso Virtasen.

– Debyytti ei olisi voinut mennä paremmin. Olen todella iloinen, että pystyin auttamaan joukkueen voittoon. Olen käynyt läpi pitkän kuntoutuksen ja tehnyt kovaa töitä palatakseni kentälle. Iso kiitos maalista kuuluu myös fysiikkavalmentaja Alex Peris Moralle ja fysioterapeutti Janne Hannulle, jotka tekivät kanssani paljon töitä. Tämä voitto on omistettu heille, Vucenovic kiitteli.

Jos et näe upotusta, voit katsoa Vucenovicin maalin täältä.

Vucenovic lähti tuulettamaan kohti Hakan vaihtopenkkiä jo hyvissä ajoin ennen kuin pallo oli mennyt edes maalilinjan yli.

– Tiesin heti sen menevän maaliin, kun osuin palloon. Joukkuekaverit sanoivat, etteivät he olleet varmoja meneekö se, mutta kun näkivät minun juoksevan heitä kohti, hekin tiesivät sen menevän maaliin, Vucenovic kertaa maaliaan.

Tilanteessa sattui myös ikävä tapaturma, kun KuPS-vahti Otso Virtanen loukkaantui kontaktittomassa tilanteessa. Virtasen vamman vakavuudesta ei ole vielä varmuutta, mutta alustavien arvioiden mukaan häntä odottaa pitkä sairausloma.

– Se oli ikävä asia, että hän loukkaantui. Toivottavasti hänelle ei käynyt pahasti ja toivon hänelle kaikkea parasta ja pikaista paluuta kentille, Vucenovic lähettää terveiset Kuopion suuntaan.

Haka aloitti kauden kolmella tappiolla, mutta nyt tilillä on kaksi peräkkäistä voittoa. KTP-tappion jälkeen joukkueen pelillinen ilme on muuttunut ja se on heijastunut myös tulostaululle.

– Se näkyy kentällä siinä miten me pelaamme tällä hetkellä. Alussa meillä oli vaikeuksia koko joukkueen puolustamisen kanssa, mutta nyt kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja teemme yhdessä töitä. Se on ainoa tapa menestyä, sillä tämä on joukkuelaji.

Hakan seuraava peli on 10.6., kun klassikko-ottelussa Tehtaan kentälle saapuu sarjakärki HJK. Ennen tuota peliä Hakan pelaajilla on muutaman päivän tauko joukkueharjoituksista, mutta Vucenovic ei aio jäädä lepäämään laakereilleen.

– En ole vielä täydessä kunnossa ja haluan harjoitella edelleen, jotta olisi lähempänä 90 minuutin kuntoa, kun pelit jatkuvat taas.

Kuva: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT