Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aatu Hakalalla ikimuistoinen debyytti – ”Ihan huikea kokemus”

FC Hakan riveissä nähtiin torstain HJK-ottelussa uusi Veikkausliigadebytantti, kun Aatu Hakala oli Hakan tolppien välissä. 20-vuotias maalivahti oli otteisiinsa tyytyväinen, vaikka lopputuloksena olikin 1-2-tappio.

Hakala sai kutsun maalille, kun alkukauden Hakan maalia vartioinut Mika Hilander kärsi lievästä keskivartalovammasta ja jäi varotoimenpiteenä pois. On vaikeampi kuvitella liigadebyyttiä kovempaan paikkaan kuin Klassikko ylivoimaista mestarisuosikkia vastaan kotikentällä. Nuorukaisen päätä ei kuitenkaan Tehtiksen lämmössä paleltanut.  

– Pelipäivän aamuna oli pientä jännitystä, mutta mielestäni se kuuluu asiaan. Kun menin kentälle ja oli alkulämmittely ja peli lähti käyntiin, niin se oli sama tuttu laji mitä tässä on tullut aika kauan pelailtua. Ei siinä sen kummempaa, Hakala kertoo tunnelmistaan.

Hakala siirtyi Hakaan täksi kaudeksi Gnistanista ja tavoitteena oli päästä pelaamaan Veikkausliigaa. Hakala esitti kotijoukkueen maalilla useita tärkeitä pelastuksia ja oli tyytyväinen iltapuhteeseensa.

– Kaiken kaikkiaan kaikki meni tosi hyvin. Olen onnellinen, että liigadebyytti tuli näin aikaisessa vaiheessa. Se oli yksi isoista tavoitteistani täksi kaudeksi ja kiva, että se tuli jo nyt.

Hakala joutui tositoimiin jo heti ottelun alussa napaten pari hyvää torjuntaa. Ne toivat itseluottamusta jatkoa ajatellen.

– Kun saa torjuntoja pelin alussa, niin se pitää hyvin hereillä. Tietenkin se nostaa myös fiilistä, kun saa torjuttua niitä palloja.

Ennen siirtymistään Hakaan Hakala oli nostamassa Gnistania Kakkosesta Ykköseen joukkueen ykkösvahtina ja pelasi viime kaudella Ykkösessä yhdeksän peliä. Veikkausliiga oli jälleen astetta isompi haaste lupaavalla vahdille.

– Onhan taso paljon kovempaa. Tilanteet tulevat nopeammin ja viimeistely on astetta parempaa. Siten myös omien ratkaisujen pitää olla nopeampia. Tässä on onneksi tammikuusta lähtien saanut olla hyvän liigajoukkueen mukana ja alla oli muutamia harjoituspelejä, joten siihen oli saanut vähän tuntumaa.

HJK iski ottelussa kahdesti ja se riitti lopulta pisteisiin. Molemmat maalit syntyivät lähietäisyydeltä kovilla laukauksilla. Ottelun jälkeisissä haastatteluissa Hakala totesi, että vedot olisivat ehkä olleet napattavissa.

– Tietyllä sijoittumisella ja paremmalla tasapainolla olisin ehkä antanut itselleni paremmat mahdollisuudet torjuntaan, Hakala kertaa HJK:n osumia.

Hakan seuraava peli on tiistaina, kun Tehtaan kentälle tulee sarjassa kolmantena oleva FC Lahti. Vielä ei ole tiedossa jatkaako Hakala maalilla, vai palaako Hilander tolppien väliin. Hakala toivoo saavansa lisää näyttöpaikkoja kauden aikana.

– Toivottavasti minuutteja on tarjolla jatkossa lisääkin, että pääsisi näyttämään omaa tasoaan ja kehittymään.

Hakalan debyytistä teki vielä ikimuistettavamman se, että Tehtaan kentälle pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kunnolla yleisöä.

– Itselleni se oli ihan huikea kokemus. Vielä, kun menimme ottelun jälkeen hienojen faniemme eteen ja he lauloivat nimeäni, niin tuli ihan kylmänväreitä. Kyllä se oli ihan elämäni uskomattomampia fiiliksiä mitä olen kokenut tähän mennessä. Toivottavasti voin jatkossa kokea niitä lisää.

Hakala lähettää kannattajille vielä terveiset loppukaudeksi.

– Toivottavasti kannustus jatkuu hyvänä myös tulevissa peleissä ja saamme jälleen hienosti yleisöä peleihin. Terveiset kaikille kannattajille!

FC Haka kohtaa FC Lahden tiistaina 15.6. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen. Liput ovat myynnissä otteluun ja Tehtis on täyttymässä taas kovaa vauhtia, joten muista varata lippusi ajoissa. Paikkoja on vain rajoitettu määrä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT