Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hilander, Vucenovic ja Alison palaavat Hakan kokoonpanoon

FC Haka pelaa tiistaina kauden kolmannen kotiottelunsa, kun vastaan asettuu hyvin kauden aloittanut ja kolmen ottelun voittoputkessa oleva FC Lahti.

Viime kaudella joukkueet eivät saaneet selvyyttä paremmuudesta, sillä Tehtiksellä pisteet tasattiin 2-2 -lukemin ja Lahden jäisellä kentällä jäätiin maalittomaan 0-0 -tasapeliin lokakuussa.

Tällä kertaa on vaikea nähdä, että lopputuloksena olisi ainakaan maaliton ottelu. Molempien joukkueiden tehdyt ja päästetyt maalit antavat odottaa, että maaleja tullaan tiistai -illan kohtaamisessa näkemään.

Kotijoukkue lähtee otteluun hyvistä asetelmista. Viime torstain esitys sarjakärki HJK:a vastaan oli erittäin lupauksia herättävä ja vastaavalla pelillä on täydet mahdollisuudet napata jopa täydet pisteet tämän hetken sarjakolmoselta.

Myös pelaajatilanne on kotijoukkueella loistava. Sivussa ovat ainoastaan loukkaantunut Jesse Huhtala, sekä maajoukkueen matkassa oleva Hussein Mohammed. Tämä tarkoittaa siis, että torstain väliin jättäneet Mika Hilander ja Aleksandar Vucenovic ovat jälleen käytettävissä. Samoin pitkään sivussa ollut Ndukaku Alison on vihdoin saanut itsensä pelikuntoon.

Kokoonpanon ulkopuolelle tiistaina tulevat jäämään Antto Hilska, sekä viime torstaina TPV:n matkassa olleet juniorit Topias Listo, Leevi Antinaho ja Oiva Laaksonen.

– Joka peliin tehdään eri suunnitelma, muttei me tietenkään koko ajan haluta mitään ihan älyttömiä muutoksia tehdä. Pientä viilausta, mutta tietyt periaatteet siellä on aina nähtävissä, päävalmentaja Teemu Tainio raottaa pelikirjaansa.

– Haluan pitää kaikki varpaillaan. Ja kuten HJK -pelissä, niin me saatiin vaihdosta hyvin voimaa ja varmaan huomennakin tullaan tekemään vaihtoja, niin saadaan sitten tuoreita jalkoja. Siihen olen tyytyväinen, että ne jotka ovat aloittaneet vaihdossa, ovat tuoneet sitten lisää peliin.

Vierasjoukkue Lahti on tavoitteidensa mukaisesti aloittanut sarjan vahvasti saalistaen pelaamistaan kuudesta ottelusta neljä voittoa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Zenelin suojatit ovat Hakan tavoin kohdanneet kaikki ennakkosuosikit, eli HJK:n, KuPS:n ja FC Interin. Näistä pistetili karttui ainoastaan FC Interiä vastaan 2-1 -voitolla, Klubin ollessa 2-0 ja kuopiolaisten 2-4 parempia. Lisäksi joukkue on niin ikään pelannut IFK Mariehamnia vastaan voittaen ahvenanmaalaiset samoin 3-0 -lukemin, kuin Hakakin.

Lisäksi lahtelaiset ovat ottaneet 1-0 voiton FC Hongasta ja nyt viimeisimpänä Ilveksestä vakuuttavalla 3-1 -tuloksella. Joka tapauksessa ottelut kärkijoukkueita vastaan osoittavat, että joukkueiden väliset voimasuhteet ovat koko lailla tasan.

Yksi osa-alue on kuitenkin selvästi vieraiden puolella ja se on maalinteko. Veikkausliigan maalipörssin kärjessä kolmella osumalla oleva Jasin Assehnoun on todellinen pelote ja häntä vastaan ei ole varaa tehdä virheitä puolustuspelissä.

– Hänen kanssaan on oltava tarkkana. Tosi taitava kaveri, enkä ihmettelisi, vaikka lähtisi jo tässä kesän aikana muihin maisemiin. Oli viime vuonna erittäin hyvä ja aloittanut kauden taas hyvin, totesi myös valmentaja Tainio Huuhkajienkin mukana olleesta Assehnousta.

FC Lahden ennakko TÄÄLTÄ.

Otteluliput TÄÄLTÄ ja ottelun käsiohjelma TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT