Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aatu Hakala siirtyy Kuopioon lämpimät muistot matkassaan ajasta Valkeakoskella

Kun Aatu Hakala siirtyi FC Hakaan kaudelle 2021 hänestä ei odotettu ykkösmaalivahtia debyyttikaudellaan, sillä seuraan oli palkattu myös kokenut Veikkausliiga -maalivahti Mika Hilander. Toisin kuitenkin kävi, sillä Hakala sai näyttöpaikkansa loppukaudesta ja sen jälkeinen aika Hakassa onkin historiaa.

Nyt 23 -vuotias maalivahti suuntaa kohti uusia haasteita, mutta muistelee aikaansa FC Hakassa ja Valkeakoskella lämmöllä.

– Jokainen vuosi oli niin erilainen ja jokainen vuosi oli niin mieleenpainuva, että mä vietin yhdet elämäni parhaimmat kolme vuotta Valkeakoskella.

– Pieni kaupunki, niin oli jotenkin tosi tiivis yhteisö siinä Hakan ympärillä. Tuntui, että oli sellainen tosi hyvä yhteisö missä sai olla.

Hakala asui kaikki kolme vuotta Valkeakoskella ja koki kaupungin olevan täydellinen siihen, että pystyi keskittymään jalkapalloon. Mies onkin kaikinpuolin loistava esimerkki niin asenteeltaan kuin tekemiseltään, mitä huipulla urheileminen on.

– On hienoa jos on pystynyt olemaan sellainen esimerkki. Oon miettinyt sitä silleen, että jos kysytään millainen maalivahti on, niin ellei mitään muuta sanottavaa tuu mieleen, niin on se ainakin kova tekemään töitä. Se on sellainen asia itelle, että millaisena haluaisi jäädä mieleen.

– Mun ura ei ole ehkä ollut sellainen tyypillinen. Mulla on ollut sellainen omanlainen ura, mutta se on mun mielestä omannäköinen. Oon siitä kyllä tosi ylpeä, että missä kaikkialla saanut olla.

– En oo päivääkään katunut sitä, että oon tälle polulle lähtenyt. Ja vaikka se matka syystä tai toisesta loppuisi aiemmin, niin ei sitten tarvitse katua jälkeenpäin. Tässä oppii tutustumaan ihmisiin ja tapaa erilaisia ihmisiä, että tää antaa niin paljon muutakin ja enemmän, kuin monista muista hommista voisi saada.

Aatu Hakala löi itsensä läpi Veikkausliigaan heti ensimmäisellä kaudellaan Hakassa ja pelasi kaikkiaan näiden kolmen kauden aikana 58 Veikkausliigaottelua, yhdeksän Liigacupin ottelua ja kaksi Euro -ottelua. Vaikka kaikki olikin hyvin Valkeakoskella, niin nyt oli miehen mukaan aika ottaa uusi askel uralla.

– Omatkin tavoitteet on ulkomailla, niin noita isoja haasteita on vaan otettava. Nyt on saanut pelata tosi paljon niin tää on hyvä tässä vaiheessa lähteä kokeileen miten tuolla pärjää.

Kannattajien suosikki

Aatu Hakala pelasi itsensä kannattajien sydämiin heti ensimmäisellä kaudellaan ja on ollut yksi suosikkipelaajista siitä asti.

Tänä vuonna mies sai kuitenkin isoimman tunnustuksen, mitä kannattajilta voi saada, eli Chopeen maljan! Palkinto on vuosittain äänestettävä kannattajien mielestä joukkueen parhaan pelaajan palkinto, minkä ovat edellisillä kausilla voittaneet muun muassa Lee Erwin ja Luiyi de Lucas.

– Se oli pelaajana isoin kunnia mitä voi saada! Kun se on kannattajien äänestämä, niin se tuntuu tosi erityislaatuiselta.

– Tuli tosi yllätyksenä ittelle, mutta olin tosi otettu, että sai sellaisen kunnian. Oli se jotenkin absurdi olo….oli tosi hienoo, kun sai sen. Ei siinä kauheasti päässä mitään liikkunut ja seuraava asia taisi olla, että sai mikin käteen ja mietti, että mitähän tässä nyt sanois.

Jalkapallon ja muidenkin joukkuelajien raadollisuus on siinä, että kenenkään peliura ei ole ikuinen. Nyt on yksi pelaajatarina FC Hakassa kirjoitettu tällä erää loppuun, mutta lämpimät muistot eivät häviä minnekään.

– Isot kiitokset kaikille Hakan faneille. Ainakin omalta osalta tuntui, että oli tosi helppo tulla. Ja sama koskee myös toimiston väkeä sekä valmennusta ja pelaajia kenen kanssa ollut.

– On ollut tosi helppo tulla sisään pelaajana ja oon kyllä viihtynyt tosi hyvin. En voi kiittää tarpeeksi kaikkia siitä, mitä oon saanut olla ja niistä ihmisistä mitä ympärillä on ollut. Päässyt kyllä tutustumaan mahtaviin persooniin ja ihmisiin, joiden kanssa tulee vuosia myöhemminkin oleen yhteydessä.

Aatu Hakala on vieraana uusimmassa FC Hakan Hacast -podcastissa. Jaksossa Hakala muun muassa paljastaa millaisia vaihtoehtoja hänellä oli kauden jälkeen tarjolla sekä kertoo pitävänsä hyvinkin mahdollisena, että hänet vielä joskus Hakan paidassa nähtäisiin. Hacast on kuunneltavissa Hakan kotisivuilla, Spotifyssa ja Suplassa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT