Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Andy Smith on tarttunut toimeen – ”Haluan oppia tuntemaan pelaajia”

FC Hakan pelaajat viettävät paraikaa kauden jälkeistä lomaansa ja palaavat harjoituksiin joulukuun alussa. Hakan uusi päävalmentaja Andy Smith ei ole levännyt laakereillaan, vaan on valmistellut tulevaa kautta.

Smith julkaistiin Hakan uudeksi päävalmentajaksi lokakuun viimeisenä päivänä ja sen jälkeen hän on tarttunut toimeen. Tällä hetkellä valmentajan arkeen kuuluu opiskelua, rekrytointia sekä suunnittelua.

– Tässä vaiheessa olen käynyt läpi paljon ottelumateriaaleja ja olemme työskennelleet rekrytoinnin parissa. Muun valmennusryhmän kanssa olemme suunnitelleet talven harjoitusohjelmaa, jotta olemme valmiita, kun harjoitukset alkavat, Smith kertoo.

FC Hakalla on tällä hetkellä yhdeksän sopimuspelaajaa, jotka kaikki ovat tuttuja jo viime kaudelta. Uusien pelaajien suhteen verkot ovat vesillä, mutta tulokkaat punnitaan tarkkaan.

– Etsimme tällä hetkellä pelaajia, jotka sopivat meille parhaiten sekä pelaajina että ihmisinä ja ovat valmiita tekemään töitä, Smith korostaa.

FC Haka aloittaa harjoitukset 4.12., jolloin Smith pääsee ensimmäistä kertaa harjoituskentälle pelaajiensa kanssa.  – Haluan oppia tuntemaan pelaajia ja muita taustaryhmän jäseniä sekä päästä näkemään pelaajat tositoimissa. Menemme askel kerrallaan, Smith avaa joulukuun suunnitelmia.

Sopimuksensa julkaisun yhteydessä Smith ehti viettää muutaman päivän Valkeakoskella ennen kuin palasi piipahtamaan kotimaassaan. Valkeakoski jätti hänelle hyvän kuvan.

– Kaupunki vaikutti kivalta ja rauhalliselta. Oli mukava, kun oli lunta saapuessamme. Seurassa oli hyviä ihmisiä töissä ja odotan, että pääsen tutustumaan kaupunkiin entistä paremmin. En tosin tiedä kuinka paljon minulle jää aikaa turistikierrokselle, sillä meillä on paljon töitä tehtävänämme ja keskittymisemme on siinä.

******

Edessä siintävä kausi 2024 on FC Hakan suuri 90.vuotisjuhlakausi. Juhlavuoden kausikortit ovat myynnissä nyt – tule mukaan juhliin! Lue lisää kausikorteista täällä ja osta kausari omaksesi tiketti.fi/fchaka! Jouluun asti erikoishintaan 150€ (+palvelu- ja mahd. toimituskulut) oleva juhlavuoden huippukausari sisältää pääsyn kaikkiin FC Hakan kotiotteluihin sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupissa ja lisäksi sisältää mahdollisuuden varata oman paikan pysyvästi katsomosta (norm. 250€). Ensi vuonna juhlitaan!

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT