Haka jäi KuPS-jyrän alle

Koskilaiset pelasivat jo kahdeksannen liigaottelun putkeen ilman täyttä pistepottia, kun hyvään syysvireeseen pääsyt KuPS oli Kuopiossa vahvempi maalein 5-1.

Kylmää vettä hakalaisten niskaan tuli jo parin minuutin pelin jälkeen. Dickson Nwakaeme niputti Hakan pelaajia keskikentällä ja tarjoili pallon Miikka Ilolle. Ilo iski komealla laukauksella kotijoukkueen johtoon.

Nopean maalin jälkeen Haka sai hieman otetta peliin ja kertaalleen pallo pyöri jo KuPS:n maaliviivalla. Tero Taipale toimi kuitenkin kotijoukkueen pelastavana enkelinä.

Sitten taivas synkkeni entisestään. KuPS tuplasi johtonsa puolen tunnin pelin jälkeen. Vasta 19-vuotiaan Juho Karppisen avausosuma pääsarjatasolla syntyi Ilja Venäläisen syötön jälkeen. Vain muutama minuutti tästä ja pallo oli jälleen Hakan maalissa. Ilon illan toiseen antoi passin Pele Koljonen.

Venäläinen ja Nwakaeme lisäsivät Hakan tuskaa vielä toisella puoliajalla. Kaksikon onnistumisten välissä Haka sai hieman lohtua, kun Jani Kauppila viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa. Loppuhetkillä tunteet nousivat vielä pintaan ja KuPS:n Koljonen poistettiin kentältä punaisen kortin saattelemana.

Hakan avauskokoonpanossa debytoi ecuadorilaispakki Jhon Cagua. Talven polvileikkauksestaan toipunut Kalle Parviainen puolestaan istui ensimmäisen kerran vaihtopenkillä tämän liigakauden aikana.

Kalle Multanen tuli 32. minuutin kohdalla kentälle ansaiten kesän ensimmäiset liigaminuuttinsa. Hakalaisittain Multasen näyttöpaikka tuli harmittavasti Niko Ikävalkon loukkaantumisen myötä.

Valkopaitojen seuraava haaste on edessä ensi sunnuntaina Espoossa, jossa vastaan asettuu mitaleista taisteleva Honka. Tehtaan kentällä pelit jatkuvat viikon päästä keskiviikkona IFK Mariehamnin saapuessa kylään.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Juuso Salonen (46. Jari Nikilä), Jhon Cagua (var.), Markus Joenmäki, Pietari Holopainen, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo (var.), Valeri Minkenen (80. Jarno Mattila), Mikko Innanen, Antti Hynynen, Niko Ikävalko (32. Kalle Multanen).