Haka koki kovia Porissa

FC Hakan kolmas Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu päättyi tappioon Porissa. MuSa oli perjantai-iltana vahvempi Porin Karhuhallissa 574 katsojan edessä numeroin 2-0 (0-0).

– Liian monella pelaajalla oli liian huono päivä. Heikko esitys meiltä, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio latasi.

Hakan parhaat hetket ottelussa osuivat ensimmäiselle puoliajalle, jossa hieman tehokkaammalla viimeistelyllä olisi voinut kuparinen mennä rikki.

Ottelun molemmat maalit tulivat toisella puoliajalla. Ensin Samu-Petteri Mäkelä yllätti Joonas Immosen pian toisen puoliajan alkamisen jälkeen. Mäkelä sai nopean vastahyökkäyksen päätteeksi jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon ohi laukoi pallon ohi Immosen.

Muutama minuutti myöhemmin Haka oli todella lähellä tasoitusta, mutta Joona Tapanin vapaapotku kimmahti ylärimaan.

Loppulukemista vastasi 59. minuutilla Samuli Virtanen. Virtanen pääsi puskemaan kulmapotkun Hakan puolustuksen keskeltä verkkoon.

– Meille on tehty nyt aivan liian monta helppoa maalia. Niihin on puututtava kovalla kädellä, Tainio huomautti.

Hakalle ottelu toi jobinpostia myös loukkaantumisen muodossa. Elias Ahde joutui jättämään kentän jalkavamman vuoksi jo ensimmäisellä puoliajalla.

– Vielä on vaikea sanoa, kuinka pahasta vammasta on kyse, Tainio puntaroi.

Päivän plussa oli Jean Fridolin Nganbe Nganben paluu tositoimiin yli puolen vuoden tauon jälkeen. ”Frido” tuli kentälle parikymmentä minuuttia ennen loppua.

Hakan cupin ottelut jatkuvat viikon päästä lauantaina Pietarsaaressa Jaroa vastaan. Voittokaan ei välttämättä riitä Hakalle tuossa ottelussa jatkopaikkaan vaan sen ratkaisevat lohkon muut pelit.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Henri Malundama, Ville Starck, Niklas Friberg, Jami Kyöstilä (61. Tino Purme), Joona Tapani, Jacob Bushue (var.) (74. Akseli Lehtojuuri), Anton Popovitch, Samuel Chidi (67. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Antto Hilska (var.), Elias Ahde (39. Salomo Ojala).