Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ville-Valtteri Starck palasi kentille – ”Tietenkin oli hyvät fiilikset”

FC Hakan perjantain TPS-ottelun ilonaiheisiin kuului voiton lisäksi myös Ville-Valtteri Starckin paluu pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Starck on kärsinyt koko vuoden loukkaantumisista. Ensin hän oli talvella pitkään sivussa ja juuri palattuaan pelikentille hän loukkaantui uudestaan heinäkuun lopussa. Tuolloin uutisoitiin, että Starck joutuu todennäköisesti huilaamaan loppukauden, mutta hän tervehtyi ennakoitua nopeammin.

– Silloin vamman suhteen oli paljon kysymysmerkkejä ja miten se lähtee paranemaan. Polvi kuntoutui kuitenkin tosi hyvin eikä jäänyt mitenkään löysäksi. Sitä ei tarvinnut leikata, niin sen vuoksi kuntoutuminen sujui nopeammin, Starck kertoo.

Starck liittyi viime viikolla mukaan joukkueharjoituksiin ja oli heti avauskokoonpanossa perjantaisessa TPS-ottelussa.

– Tietenkin oli hyvät fiilikset päästä taas pelaamaan. Ensin pääsin takaisin treeneihin ja sitten heti peliin avaukseen. Eikä mikään mennyt rikki, niin se on hyvä.

Pitkän pelitauon jälkeen Starck myönsi pientä ruostetta olleen, vaikkei sitä lehtereille saakka huomannut.

– Aluksi oli vähän hakemista, mutta sitten se lähti rullaamaan ihan hyvin.

Haka lähti otteluun kolmella topparilla ja linjassa pelasivat Starckin lisäksi Niklas Friberg sekä Luiyi de Lucas. Samalla Starck pelasi ensimmäistä kertaa de Lucasin kanssa.

– Luiyi oli kyllä tosi hyvä pelissä ja teki monta tärkeää katkoa, Starck kehaisi Hakan avausmaalitekijää.

Kohtaloa tai ei, niin Starckin paluu osui juuri TPS-otteluun, joka on myös hänen kasvattajaseuransa.

– Onhan siinä aina vähän lisäbuustia, kun Tepsiä vastaan pelaa, mutta voitto on aina voitto.

Voitto oli Hakalle toinen peräkkäinen ja samalla se kasvatti kuuden pisteen eron TPS:aan. Hakalla on runkosarjaa jäljellä vielä kolmen pelin verran.

– Joukkueessa on aina ollut tosi hyvä fiilis, mutta kyllähän voitto helpottaa paljon. Pääsee lähtemään seuraavaan peliin hieman rentoutuneemmin, kun nyt voitimme.

Haka ei ehdi kauaa voitosta nauttia, sillä seuraava ottelu on edessä jo maanantaina, kun valkopaidat matkaavat FC Lahden vieraaksi. Pitkän pelitauon jälkeen Starckia ei haittaa tiivis tahti.

– Onhan se aina kiva pelata. Tiedämme millainen joukkue FC Lahti on ja nyt aloitamme keskittymisen siihen. Perusmeiningillä lähdemme heitä vastaan, Starck heittää.

 

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT