Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka -legenda jalkapallon Hall of Fameen

FC Hakan entinen pelaaja Valeri Popovitch on nimetty suomalaisen jalkapallon Hall of Fameen! Tämä erityisen hieno huomionosoitus tullaan suorittamaan perjantai-illan FC Hakan ja Turun Palloseuran välisen ottelun alla.

Suomalaisen jalkapallon kunniagalleria, Hall of Fame on perustettu vuonna 1993 ja sinne voidaan valita suomalaisen jalkapallon  ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita, järjestö- ja seurajohtajia, sekä muita jalkapallon parissa toimineita henkilöitä.

Toukokuussa 50 vuotta täyttänyt Popovitch on yksi suomalaisen ja erityisesti valkeakoskelaisen jalkapallon ikoneita.

– ”Vallu” on yksi kautta aikain parhaista pelaajista suomalaisilla kentillä, jonka uskomattomat taidot ja pelisilmä olivat poikkeuksellisia. Hän on ollut rakentamassa yhtä uutta sivua seuran mahtavaan historiaan. Olen ylpeä siitä, että olen saanut pelata Vallun kanssa sekä valmentaa häntä, ylisti FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen entisen pelikaverinsa nimitystä.

FC Hakaa vuosina 1994 – 2008 edustaneen Valeri Popovitchin uraan mahtui yhteensä 395 Veikkausliiga -ottelua, joissa syntyi 166 maalia, mikä tekee “Vallusta” eniten maaleja Veikkausliigassa tehneen pelaajan.

Hän voitti urallaan yhteensä kuusi Suomen mestaruutta, joista viisi FC Hakan paidassa vuosina 1995, 1998, 1999, 2000 ja 2004. Kuudes mestaruus tuli vuonna 2009 HJK:ssa. Suomen Cupin Valeri voitti urallaan FC Hakassa yhteensä kolme kertaa vuosina 1997, 2002 sekä 2005. Popovitch valittiin urallaan viisi kertaa Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi (1995, 1998, 1999, 2002 ja 2003).

Myös miehen ilmiömäiset syöttötaidot muistetaan hyvin, mutta valitettavasti syöttöjä ei hänen koko urallaan vielä laskettu, joten voidaan vain spekuloida ajatuksella, että pitääkö hän senkin tilaston ”piikkipaikkaa” hallussaan.

Tekninen taito, samettimainen kosketus, tarkka pelisilmä ja taktinen äly häikäisivät ja antoivat vetävän esimerkin kanssapelaajille, valmentajille ja nuorille kautta maan. 

Nämä ominaisuudet ja saavutukset korvaavat ylenpalttisesti maaottelut Suomen paidassa. ”Valluhan” edusti nuorena Venäjää ja voitti mm. 18 -vuotiaiden Euroopan mestaruuden, eikä näinollen voinut enää edustaa Suomea myöhemmin.

FC Haka ja koko Haka -yhteisö onnittelee Valeri ”Vallu” Popovitchia erittäin lämpimästi tästä suomalaisen jalkapallon merkittävästä huomionosoituksesta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT