Viimeinenkin linnake nurin – Haka voitti AC Kajaanin 2-1

FC Haka on voittanut vähintään kertaalleen jokaisen Ykkösen joukkueen näiden kotikentällä tällä kaudella. Viimeinen linnake mureni lauantaina, kun AC Kajaani kaatui Kainuussa 2-1.

Helpolla Haka ei tätä voittoa saanut, sillä AC Kajaani johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0. Kajaanilaiset pääsivät johtoon 26. minuutilla, kun Diego da Costa Lima sai tilaa kulmapotkun jälkeen.

Vaikka Haka oli 45 minuutin jälkeen tappiolla, niin koskilaisilla oli silti luottavainen fiilis pelin kääntymisen suhteen.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli ihan riittävästi paikkoja tehdä maali. Tauolla puhuimme poikien kanssa, että jatkamme vain samaan malliin. Kyllä niitä maaleja jossain vaiheessa tulee ja niinhän niitä tuli, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio huomautti.

Ensimmäinen merkki sille tuli 67. minuutilla, kun Antto Hilska vapautti Samuel Chidin läpiajoon. Chidi sijoitti pallon hallitusti etukulmaan.

Voittomaalin iski vaihdosta kentälle juossut Akseli Lehtojuuri. AC Kajaani oli ihmeissään Hakan syöttömyllyn edessä ja Lehtojuuri pääsi pistämään pallon tyhjään maaliin kahdeksan minuuttia Chidin onnistumisen jälkeen.

– Olihan tämä joka tapauksessa meidän peli, Tainio sanoi.

Anton Popovitchilla oli vielä lopussa sauma lisätä Hakan johtoa rangaistuspotkusta, mutta tällä kertaa onnistumista ei tullut.

Hakalla on tätä kautta jäljellä enää yksi ottelu. Perjantaina sarjapaikkansa varmistanut MYPA saapuu Tehtaan kentällä sunnuntaina 20.10. Ottelu alkaa tuolloin jo kello 14.

Hakan kokoonpano AC Kajaania vastaan: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Ville Starck, Noah Leong (var.) (64. Akseli Lehtojuuri), Jacob Bushue, Anton Popovitch, Tino Purme, Samuel Chidi (88. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Antto Hilska (var.) (76. Jonni Thusberg), Salomo Ojala.

Kuva: Jussi Rämä