Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Viimeinen puristus ennen taukoa

Keskiviikkona Rovaniemen Palloseuralle harmittavan tappion kärsinyt Haka suuntasi katseet nopeasti tulevaan, sillä sunnuntaina on edessä vierasottelu Honkaa vastaan, mikä päättää samalla tiukan rypistyksen Veikkausliigassa ja edessä on tarpeeseen tuleva parin viikon tauko.

– Keskiviikko on nyt unohdettu. Ei oltu siinä parhaimmillaan, eikä saatu onnistumisia. Putsattiin vähän pöytää ja palauduttiin torstaina ja nyt katseet on suunnattu Honkaa vastaan, kertoi päävalmentaja Teemu Tainio.

Vaikka joukkueet tasasivat pisteet kauden avauksessa maalein 1-1, niin mikään helppo koitos ei edessä tule olemaan. Honka majailee tällä hetkellä neljäntenä ja nousisi voitolla vain viiden pisteen päähän sarjakärki HJK:sta.

Jos ennakoidaan ottelua tilastojen valossa, niin molemmat joukkueet ovat onnistuneet maalinteossa tällä kaudella 18 kertaa, joten siltä osin puntit ovat tasan. Tai jopa Hakan eduksi, sillä seitsemällä osumallaan Hongan paras maalintekijä Jean Marie Dongou on näillä näkymin ottelusta sivussa. Näin ainakin kotijoukkueen otteluennakon mukaan.

Isäntien puolustuspeli on ollut toistaiseksi Veikkausliigan parasta, sillä palloa on kaivettu maalista vain yhdeksän kertaa, kun taas valkopaitojen maalista sitä on jouduttu poimimaan täsmälleen neljä kertaa useammin.  Positiivisesti ajatellen, Haka on kuitenkin yksi niistä joukkueista, joka on onnistunut 16 ottelussa pallon espoolaisten maaliin iskemään.

Tainio valotti myös hieman, että millaisin ajatuksin vieraspeliin lähdetään.

– Tiukka rypistys tulossa, sillä kolmas peli molemmille viikkoon. Honka on selvä suosikki, mutta tuomari kun viheltää, niin ei sillä ei ole merkitystä, että kumpi on suosikki. Lähetään hakee hyvää suoritusta ja pistetilin kartutusta.

– Keskittyminen on täysin sunnuntaissa. Tämä yksi peli pitää vielä jaksaa puristaa ja sitten päästään mentaalisesti, sekä fyysisesti vähän huilaamaan.

Kotijoukkueen pelaajatilanne on säilynyt hyvänä, sillä poissa loukkaantumisesta johtuen on edelleen vain Ville-Valtteri Starck. Muutoin siis Tainio kumppaneineen pääsee valitsemaan kokoonpanon mieleisekseen, niin jaksamista, kuin vastustajaakin silmälläpitäen.

– Kolmas peli viikkoon, niin tarvitaan tuoreita jalkoja. Meillä on positiivinen ongelma kokoonpanon suhteen, vaikka harmittavaa on sekin, että joutuu joitakin jättämään ulkopuolelle osan porukasta.

– Honka taas vähän erilainen joukkue, mikä perustaa peliään lyhytsyöttöpeliin. Tiivistä meillä pitää olla ja yhtenäinen joukkue, mutta kuitenkin täytyy olla myös rohkeutta pelata omaa peliä.

Mikäli et ole menossa paikan päälle, niin ottelua voi hyvin seurata myös Ruutu+ -välityksellä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT