Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vierasvoiton metsästys jatkuu sunnuntaina Mikkelissä

Tällä kaudella vielä ilman vierasvoittoa Ykkösessä tahkoava Haka matkustaa sunnuntaina Mikkeliin sarjanousija Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi jälleen voitto mielessä.

Hakan vierassaldo kauden ensimmäiseltä puolikkaalta on surullista katseltavaa. Seitsemästä vierasottelusta Hakalla on plakkarissa kolme tasapelipistettä neljän vierastappion seuraksi. Näin ollen Haka on tällä hetkellä koko sarjan pahin pisteautomaatti, mitä vieraspelaamiseen tulee. Kotietu on sunnuntainakin olemassa ja se tiedostetaan myös Hakan leirissä.

– Kyllä MP saa etua kotikentästään, ihan samalla tavalla kuin me hyödymme Tehtiksestä. Luonnonnurmelle vaihtaminen kotoisen tekonurmen jälkeen on aina oma haasteensa. Me ollaan kuitenkin vedetty nyt hyvä ja energinen treeniviikko luonnonnurmella ja kyllä kundit sillä alustalla tykkää pelata, Hakan päävalmentaja Kari Martonen taustoittaa.

Kotikentällä Haka on ollut vahvempi, sillä Tehtikseltä vierasjoukkueet eivät vielä tällä kaudella ole voittajana poistuneet. Sen sai kokea myös MP aiemmin tällä kaudella. Kesäkuun alussa MP vieraili Tehtiksellä lähes 20 vuoden tauon jälkeen ja tuolloin Haka vei pisteet Juho Pirttijoen maalilla.

Sarjataulukossa Haka keikkuu tiukasti sen ylemmällä puolikkaalla viidentenä, iskuetäisyydellä sarjan kärkisijoista. MP puolestaan kärkkyy tietään pois putoajan paikalta kymmenen pisteen päässä Hakasta. MP:n sijoitus ennen sunnuntain ottelua on yhdeksäs. Peliesitystensä puolesta MP voisi olla sarjataulukossa korkeammallakin.

– MP on pelannut pelillisesti hyviä pelejä, mutta palkinnot pisteiden muodossa ovat jääneet usein saamatta. Viime ottelussa PK-35 Vantaata vastaan MP:llä oli jälleen erittäin hyvä ja taisteleva ilme ja jopa paikat tehdä maalit voittoon saakka, mutta se ei vain riittänyt sillä kertaa, Martonen varoittaa.

Hakan valmennus onkin perehtynyt tarkasti MP:n pelaamiseen ja juonet mikkeliläisten kukistamiseksi on punottu valmiiksi.

– Taisteleva ja nopeasti hyökkäyksiin lähtevä joukkue saadaan sunnuntaina vastaan. Heidän hyökkäyksessään on paljon nopeutta ja meidän pitää pystyä tukkimaan hyökkäyksiin lähdöt hyvän kenttätasapainon avulla, Martonen tietää.

Hakan kokoonpanossa loppukauden missaavien Aki Sihvosen ja Ville Kauppisen lisäksi on ainoastaan yksi varma poissaolija.

– Mikko Innasen korttitili täyttyi AC Oulu –ottelussa, joten ”Inna” on poissa kokoonpanosta sunnuntaina. Muita varmoja poissaolijoita ei tällä hetkellä ole, Martonen iloitsee.

Sunnuntain kilpakumppaneiden valmentajilla on paljon yhteistä historiaa ja vaikka pelin käydessä ei kaveeratakaan, niin vierailu MP-käskijä Ilkka Mäkelän kotiluolassa on mieluisa reissu Hakan pääkäskijälle.

– Vastakkain on väännetty monet kerrat Suomen kentillä ja valmentajakursseilla ollaan oltu samoihin aikoihin, Martonen muistelee.

Samassa joukkueessakin vuonna 1963 syntyneet päävalmentajat ovat pelanneet kertaalleen.

– Hakassa ei ehditty pelaamaan yhtä aikaa, vaan ”Ili” lähti pois juuri, kun minä tulin Hakaan pelaamaan, mutta armeijassa me oltiin samaan aikaan ja siellä pelattiin samassa joukkueessa, Martonen naurahtaa lopuksi.

MP:n ja Hakan välinen Ykkösen kamppailu alkaa sunnuntaina 2.8. Mikkelin urheilupuistossa kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT