Hakalle vihdoin kaivattu vierasvoitto

Kolme kuukautta sitä saatiin odottaa, mutta sunnuntaina Haka onnistui hakemaan tämän kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Ykkösessä. MP kaatui Mikkelissä Kalle Multasen hattutempun siivittämänä 4-3 (2-1).

– Lähtökohtana oli sen ensimmäisen vierasvoiton ottaminen. Se tuli ja se maistui makealta, Hakan päävalmentaja Kari Martonen totesi.

– Etenkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää pelaamista. Siinä olisi paremmalla viimeistelyllä voitu tehdä neljä, viisikin maalia, Martonen painotti.

Haka siirtyi ottelussa johtoon juuri ennen puolen tunnin täyttymistä. MP:n maalivahti Antti Kuismala esitti tukun hyviä torjuntoja, mutta lopulta Multanen sai nostettua pallon maaliin.

MP tasoitti pelin, kun kellossa oli aikaa 40. minuuttia. Maalin viimeisteli Jasse Tuominen, mutta kuitti tuli nopeasti. Multanen iski illan toisensa ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä.

Multasen hattutemppu täydentyi heti toisen puoliajan alkuun. Esityön tuohon osumaan teki hyvällä nousullaan Tuomas Lähdesmäki. Osuma oli yksi nopeimpia, mitä on puoliajan alkuun nähty. Vaikka aloitus oli MP:n, niin pallo oli maalissa 12 sekunnin jälkeen.

Niilo Mäenpään uran ensimmäinen Ykkösen maali puolestaan syntyi 69. minuutin kohdalla upealla kaukolaukauksella.
Haka päästi MP:n vielä maalin päähän. Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Tommi Lankinen kavensi ja peliin saatiin jännittävät loppusekunnit Miika Suhosen onnistuttua 90. minuutilla.

– Turhaan päästimme MP:n niin lähelle. Ne maalit tulivat ihan yksittäisistä tilanteista. Niitä pitää pystyä puolustamaan paremmin, Martonen muistutti.

Haka joutui tekemään puoliajalla vaihdon puolustuspäähän, kun Sami Sanevuoren selkä ei kestänyt pelaamista. Eero-Matti Auvinen tuli hänen tilalleen.

– Hienosti ”Eke” paikkansa hoiti vaikka eilen pelasi A:n mukana Espoossa, Martonen huomautti.

Hakan seuraava ottelu on edessä jo torstaina, jolloin Tehtaan kentälle tulee vastaan TPS. Pelissä on iso panos. Voitolla Haka nousisi mukaan nousutaisteluun, tappio puolestaan suistaisi koskilaiset tukevasti harmaaseen keskikastiin.

Hakan kokoonpano MP:ta vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Sami Sanevuori (46. Eero-Matti Auvinen), Mikko-Petteri Latosaari, Jarno Mattila (var.), Anton Popovitch (var.), Niilo Mäenpää, Tuomas Lähdesmäki, Kasperi Liikonen (80. Elias Tolvanen), Joni Mäkelä (67. Eetu Kaipio), Kalle Multanen.