Vielä kerran Tehtikselle!

Veikkausliigakausi 2021 päättyy sunnuntaina 31.10.2021, jolloin FC Haka saa viimeiseen otteluunsa vieraaksi IFK Mariehamnin. Panoksena ottelussa ei ole enempää, eikä vähempää, kuin sarjataulukon kahdeksas sija.

Joukkueet ovat kohdanneet liigassa kahdesti aiemmin ja näissä otteluissa molemmat hakivat voitot vieraskentiltä. Maarianhaminassa Haka oli vahvempi maalein 0-3 ja Tehtikseltä IFK vei pisteet 1-2 -lukemin. Sarjasijoituksen lisäksi joukkueet ratkaisevat siis myös keskinäisen herruutensa.

– Kyllä lähdetään siitä sijoituksesta pelaamaan. Ja mitä jätkien kanssa puhuttiin, kausi päättyy, niin nyt ollaan viimeistä kertaa huomenna yhdessä. Halutaan jättää siitä kaikille joukkueenjäsenille, mutta myös yleisölle hyvä fiilis, lupasi valmentaja Mikko Manninen Mustavalko-TV:n videoennakossa.

Huikeassa syysvireessä oleva koskilaisnippu haki keskiviikkona täydet kolme pistettä Kotkasta, mutta täysin tyylipuhtaasti voitto ei tullut. Ensimmäinen jakso oli valkopaidoilta vahva, mutta toisella jaksolla KTP osoitti, ettei liigassa ole varaa höntyilyyn. Maali-iloittelu päättyi kuitenkin lopulta Hakan 2-4 -voittoon.

– Se toimi pelaajille ja valmennukselle hyvänä oppina tulevaisuutta varten, että matsit kestää sen 90 minuuttia.

Joukkue veti ottelun alla myös viimeiset yhteiset treeninsä ja niissä sarjapaikan jo varmistaneella Hakalla oli rennon letkeä fiilis, mutta viimeiseen koitokseen lähdetään silti tosissaan.

– Vähän saatiin sällejä liikkumaan ja fiilistä luotua kohti huomista, niin siinäpä ne tärkeimmät oli.

Koskilaisten pelaajatilanne on hyvä. Sairastupa on tyhjä ja ainoa poissaolija on keskikentän Donaldo Acka, joka joutui lähtemään Kreikkaan suorittamaan velvollisuuksiaan armeijan parissa.

Vastustaja IFK Mariehamnin vire on lähellä koskilaisten virettä, sillä heillä on niin ikään viidestä viimeisestä pelistä kolme voittoa. Erona on se, että joukkue on hävinnyt yhden ottelun ja pelannut yhden tasan, kun taas Haka on pelannut kaksi tasan.

Vierailta on poissa korttitilin täytyttyä Frankline Okoye Chinaecherem, mutta mistään isosta lovesta joukkueen puolustuksessa ei ole kyse, sillä miestä ei ole muutoinkaan juuri kentällä viime otteluissa nähty. Poislukien viimeisin ottelu FC Lahtea vastaan, missä mies pelasi täydet 90 minuuttia joukkueensa hävitessä 0-3.

Sunnuntain ottelu pyörähtää käyntiin kello 15.00, joten silloin kannattaa suunnata viimeistä kertaa tällä kaudella Tehtikselle.

– Kyllä huomenna tullaan näkeen, että Haka tappelee voitosta!

Ottelun jälkeen on jälkipelit Paviljongissa, missä on luvassa lisää pelaajajulkistuksia, joten kannattaa varata kunnolla aikaa ja saapua nauttimaan vielä kerran Veikkausliigaa livenä.