Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigan kauden alku siirtyy – Hakan avausottelu 3.5.

Jalkapalloliigan hallitus on maanantaina 15.3. kokouksessaan käynyt läpi COVID-19 -tilannetta ja sen vaikutuksia edessä olevaan Veikkausliigakauteen 2021. Hallitus päätti yksimielisesti kauden alun siirtämisestä alkuperäisestä 10. huhtikuuta myöhempään ajankohtaan.

Päätöksen mukaan Veikkausliigakauden 2021 uusi aloituspäivä on 24. huhtikuuta, jolloin eurocupeihin osallistuvat joukkueet pelaavat kauden avausottelunsa. Sarja jatkuu 2. toukokuuta eteenpäin kaikkien seurojen osalta. Otteluohjelmaan pyritään tekemään mahdollisimman vähän muutoksia. Vain siirtyville kierroksille haetaan uudet ajankohdat.

Samalla hallitus päätti muutoksista sarjajärjestelmään siten, että kauden päätteeksi pelattava eurolopputurnaus jää pois ohjelmasta, jotta siirretyt ottelut saadaan mahtumaan otteluohjelmaan mukaan. Runkosarjan pelaamista jatketaan 26.9. saakka ja sen jälkeen pelataan loppusarjat.

– Tämä on paras ratkaisu tässä tilanteessa, kun haluamme mennä terveys ja hyvinvointi edellä ja taata kaikin tavoin yleisölle ja joukkueille turvalliset tapahtumat viime vuoden tapaan. Haluamme pelata mahdollisimman täysimääräisen sarjan, mikä on sekä seuroille että faneille tärkeää, Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen kertoo.

– Rajoituksia on voimassa ja kukaan ei voi tietää miten tilanne tästä etenee, mutta uskomme ja toivomme, että nyt tehdyllä ratkaisulla pystymme pelaamaan täysipainoisen ja onnistuneen kauden – toivon mukaan mahdollisimman suurelta osin myös niin, että otteluihin saadaan yleisöä paikalle.

Veikkausliigan otteluohjelmaan tehtävät muutokset täsmentyvät tulevien päivien aikana.

FC Hakan osalta kauden alun siirtyminen tarkoittaa neljän ottelun siirtymistä huhtikuulta myöhempään ajankohtaan. Tällöin kausi pääsisi alkamaan 3. toukokuuta vierasottelulla HIFK:a vastaan. Päävalmentaja Teemu Tainio oli jo varautunut tänään tehtyyn päätökseen.

– Tottaki sarjan alunsiirtyminen on pettymys, mutta ehkä kuitenkin odotettu päätös. Me sopeudutaan tilanteeseen ja olemme valmiina kun sarja alkaa!

Toimitusjohtaja Olli Huttunen niinikään ymmärtää päätöksen ja näkee hyvänä, että selkeä päätös tehtiin jo nyt.

– Valitettavasti pahentuva epidemiatilanne pakotti Veikkausliigan reagoimaan tilanteeseen, mutta terveys edellä mennään. Tärkeintä on nyt kuitenkin, että meillä on selkeä päivämäärä selvillä koska pelit alkavat.

Hakalta muutoksen johdosta siirtyvät ottelut ovat:

LA 10.4. 17:00 FC HAKA FC LAHTI
LA 17.4. 17:00 FC HAKA ILVES
LA 24.4. 17:00 AC OULU FC HAKA
TO 29.4. 18:30 FC HAKA SJK
PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT