Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigakauden ensimmäinen Pirkanmaan herruus jaossa Tehtiksellä

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan derby pelataan keskiviikkona 7.6. Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaen, kun Tampereen Ilves saapuu FC Hakan vieraaksi. 

Viime kaudelle Pirkanmaa oli mustavalkoinen, sillä Haka voitti Ilveksen kahdesti Veikkausliigassa ja kerran Liigacupissa, missä joukkueet pelasivat myös kerran tasan. Tänä keväänä joukkueet kohtasivat niinikään Liigacupissa helmikuussa ja tuolloin koskilaiset olivat 1-0 -vahvempia Oiva Laaksosen maalilla.

Tällä hetkellä joukkueilla on Veikkausliigan sarjataulukossa kolme pistettä eroa – Haka löytyy yhdeksällä pisteellään sijalta yhdeksän ja Ilves sijalta viisi 12 pisteellään.

Viime kaudella joukkueiden väliset kohtaamiset olivat derbylle ominaiseen tapaan täynnä tunnetta, eikä mikään viittaa siihen, että tällä kaudella olisi toisin. Luvassa on takuuvarmasti tiukka taistelu, niin Veikkausliigapisteistä, kuin Pirkanmaan herruudestakin.

– Derbyssä on tottakai tunteet mukana ja kaksinkamppailuja paljon, niin niissä pitää olla vahvoja. Varmasti pienet asiat ratkaisevat!

– Toivottavasti saadaan hyvä tuki yleisöltä – positiivinen kannustus puskee pelaajia eteenpäin, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toivoo.

Hakalla on allaan raskas viikko, niin pelillisesti, matkustuksellisesti, kuin tuloksellisestikin. Tainio kuitenkin näkee, että palautuminen ja valmistautuminen ovat menneet hienosti.

– Palautumisessa tehty kaikki voitava ja tarpeeksi päiviä kuitenkin, eli ei pitäisi olla mikään ongelma.

– Palautuminen on mennyt kaiken kaikkiaan erittäin hyvin ja tänään oli todella terävä valmistava. Näytti hyvältä ja jätkät huokui sellaista intoa huomista varten.

Hakan kokoonpanon tilanteessa ei nähdä muutoksia edelliseen otteluun, eli poissa ovat edelleen Stavros Zarokostas, Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe.

Niin Hakan, kuin Ilveksenkin otteissa on ollut tällä kaudella ailahtelevaisuutta. Tainio korostaa tarkkuutta, mutta haluaa nähdä joukkueeltaan myös rohkeaa pelaamista.

– Ilveksen peleissä on tapahtumia molempiin suuntiin, joten niin puolustuksellisesti, kuin hyökkäyspäässä pitää olla tarkkana. Mutta kyllä meillä sellainen vahva eteenpäin menemisen halu tulee olemaan huomenna.

– Ilveksellä on tällä kaudella ollut otteluiden lopussa ongelmia, joten sen kanssa saa olla tarkkana. Mutta siellä on taitavia yksilöitä yläkerrassa, on sitten kyse laukauksista tai namupasseista, eli laatua löytyy kyllä.

– Meillä on hyvä rekordi Ilvestä vastaan, neljä viimeistä peliä voitettu, niin meillä on henkinen yliote huomenna. Ollaan myös oltu kotona vahvoja, joten jatketaan siitä!

FC Hakan ja Ilveksen välinen ottelu on myös Valkeakosken kaupungin 100 -vuotisjuhlaottelu, missä on paljon ohjelmaa niin ennen ottelua, kuin puoliajalla. Luvassa muun muassa freestyle -jalkapalloilija Andreas Wessbergin haastekisa, kaupungin kukitus ja juhlapuhe, Maamme -laulu, sekä paljon muuta – kannattaa siis saapua ajoissa paikalle.

Hakan otteluinfo.

Lue myös: Laine haluaa kääntää kurssin derbyssä – ”Paras mahdollinen hetki”

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

Ilveksen ennakko.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT