Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliiga -klassikko edessä sunnuntaina

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Sunnuntaina on edessä Veikkausliigakauden ensimmäinen klassikko -ottelu, kun FC Haka matkustaa Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi Bolt Arenalle Helsinkiin kello 18.30 alkavaan otteluun.

Lähellä tappioputkeen ajautumista ollut Haka sai kahdessa viimeisimmässä ottelussaan rivinsä kasattu ja edelliset kolme puoliaikaa ovatkin olleet taistelevaa, sekä energistä jalkapalloa, juuri päävalmentajansa Teemu Tainio näköistä siis.

Peli-ilmeen lisäksi henkistä vahvuutta nähtiin edellisessä ottelussa, kun koskilaiset nousivat viimeisellä minuutilla tasoihin Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Janne-Pekka Laineen kova laukaus painui yläriman kautta sisään ja valkopaitojen riveissä juhlittiin, kuin voittoa. Henkisesti piste oli äärimmäisen tärkeä myös jatkoa silmälläpitäen.

– Kyllä tommoset onnistumiset pelin viime hetkillä kasvattaa itseluottamusta ja joukkueen henkistä kanttia. Varmasti se tulee näkymään myös pidempäänkin, kuin vaan seuraavassa pelissä, uskoo myös Hakan valmentaja Ossi Virta.

– Meno näytti tosi hyvältä! Jätkät oli terävällä jalalla liikkeellä ja itseasiassa viimeisimmissä peleissä (KuPS, SJK, HJK) on ollut aika hyvät nää valmistavat treenit, Virta toteaa lauantain viimeistelytreeneistä.

Hakan terveystilanne otteluun lähdettäessä on ennallaan. Pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on luonnollisesti sivussa, sekä lisäksi Salomo Ojalan täysi pelikunto odottaa edelleen itseään. Ojalan paluu tositoimiin on kuitenkin odotettavissa jo ensi viikolla.

Vastustaja HJK on tällä hetkellä sarjakakkosena tasapisteissä Kuopion Palloseuran kanssa, mutta helsinkiläisillä on ottelu enemmän pelattuna. Kovilla panoksilla pelaava helsinkiläisjoukkue ei ehkä vielä ole esittänyt sellaista ylivoimaa, mitä siltä voisi olettaa nähtävän, mutta tähän valmentaja Virralla on selvä näkemys, miksi otteissa on vielä parannettavaa.

– HJK on tosi vahva ja hyvä joukkue, täynnä hyviä pelaajia. Ehkä yksi syy on se, että heillä on äärimmäisen laaja pelaajamateriaali. Ovat vaihtaneet paljon pelaajia pelistä toiseen ja pelin sisälläkin ovat tehneet paljon pelaajavaihtoja, niin tämmöiset tietyt tutkaparit ja pelaajien keskinäinen yhteistyö tietyllä tavalla kärsii siitä, kun pelaajat vaihtuu jatkuvasti jokaiseen peliin.

Kaikesta huolimatta kotijoukkue on sunnuntaina selvä ennakkosuosikki.

– HJK uskoo tottakai siihen, että he pystyy sitä peliä kontrolloimaan pallon kanssa ja olemaan aktiivinen myös prässipelissä. Siellä varmasti tulee hetkiä, että joudutaan puolustamaan pitkiä aikoja, mutta kyllä me siitä huolimatta halutaan olla ite aktiivinen ja rohkea joukkue huomenna.

– Meillä ei ole mitään hävittävää. Kaikki odottaa, että HJK voittaa pelistä toiseen, mutta uskon, että omilla vahvuuksilla ja rohkealla pelaamisella me pystytään oleen tosi iso uhka myös HJK:lle!

FC Haka järjestää otteluun fanimatkan, mikä starttaa Tehtiksen Tehtaankadun puoleiselta portilta. Bussissa on vielä tilaa, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Matkan hinta on 20€, mihin sisältyy ainoastaan kuljetus, ei siis ottelulippuja. Matkasta tarkemmin TÄÄLLÄ.

Helsingin Jalkapalloklubin ennakko ja otteluinfo täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne täältä ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT