Hakan vahva alku ei kantanut loppuun asti

FC Haka matkusti sunnuntaina Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi Veikkausliigan klassikko-otteluun Bolt Arenalle Helsinkiin. Hyvästä startista huolimatta kotijoukkue oli lopulta odotetun vahva ja nappasi pisteet selvin 4-1 -lukemin.

Hakan viime otteluiden hyvä vire sai jatkoa vielä ensimmäisellä jaksolla, sillä joukkue osoitti ettei todellakaan ollut lähtenyt peruuttelemaan ennakkosuosikkia vastaan. Ottelun avausmaalista vastasikin Haka ja Lee Erwin, joka pääsi lähietäisyydeltä ohjaamaan Logan Rogersonin namupassin sisään, kun ottelua oli pelattuna vain viisi minuuttia.

Vahvasti esiintyneelle koskilaisnipulle tuli takapakkia 16. minuutilla, kun kapteeni Niklas Friberg jouduttiin vaihtamaan kentältä pois loukkaantumisesta johtuen. Topparin tilalle juoksi Tino Purme ja samalla joukkueen ryhmitys muuttui kolmesta topparista neljän puolustuslinjaan.

Ensimmäisen jakson loppua kohti mentäessä isännät saivat hivenen enemmän otetta omaan peliinsä ja ottelun tasoitusmaali nähtiin 39. minuutin kohdalla. Murilo antoi täydellisen vapaapotkun oikealta laidalta kohti takatolppaa ja Miro Tenho karkasi juuri riittävästi häntä vartioineelta Luiyi de Lucasilta puskien pallon maaliin.

Avauspuolikas ei enempää maaleja tarjonnut ja näin tauolle siirryttiin pelitapahtumiin nähden täysin oikeutetusti 1-1 -tasatilanteessa.

– Me lähdettiin vähän erilaisella systeemillä peliin ja saatiinkin homma hyvin toimimaan. Oltiin vaarallisia ja saatiin se maali heti siihen alkuun.

– ”Niken” loukkaantuminen oli paha isku siihen paikkaan ja jouduttiin sen johdosta vaihtaan pelisysteemiä, Teemu Tainio harmitteli ottelun jälkeen.

Jos ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen peli vielä yski, niin toisella se esitti sellaista peliä, mitä sarjakärjeltä voi odottaa. Hakan näkökulmasta synkkä viisiminuuttinen alkoi 50. peliminuutilla, kun David Browne pääsi jälleen rokottamaan Hakaa. Mies pompotteli hämmästyttävän vapaasti boksissa ja laukoi sen jälkeen pallon tarkasti takatolpan juureen. 3-1 -osumasta viisi minuuttia myöhemmin vastasi Nassim Boujellab, joka niin ikään pääsi liian vapaasti puskemaan pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Jos ensimmäinen jakso meni hyvinkin tasaisissa merkeissä, niin HJK ei antanut toisella Hakalle mitään saumaa. Kuvaavaa jälkimmäiselle puoliskolle onkin, että koskilaiset eivät saaneet yhtään laukausta kohti Conor Hazardin vartioimaa maalia.

Ja kun Haka ei saanut konettaan enää käyntiin, niin isäntäjoukkue kaunisteli loppulukemiksi 4-1, kun ottelua oli jäljellä vain muutamia minuutteja. Itävaltalaishyökkääjä Manuel Martic laukoi uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin vapaapotkusta tarkasti maata pitkin aivan vasemman tolpan juuren.

– Meillä oli siinä jakson alkuun todella mustat minuutit. Ne kaksi maalia oli todella henkinen ja fyysinen isku meidän kasvoille ja sen jälkeen loppu oli enemmän tai vähemmän selviytymistä.

– Fakta on se, että meillä pitää olla se paras päivä ja HJK:lla ei niin hyvä päivä. Ei riitä että me pelataan 45 minuuttia hyvin, Tainio totesi realistisesti.

Hakalla on edessään raskas viikko, sillä ottelut jatkuvat jo keskiviikkona Suomen Cupin merkeissä Kotkassa ja lauantaina on vuorossa Veikkausliigaa Tehtaan kentällä, kun vieraaksi saapuu FC Lahti.