Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliiga käyntiin – Haka kohtaa SJK:n Seinäjoella

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Veikkausliigakausi 2023 pääsee vihdoin käyntiin keskiviikkona, kun FC Haka matkustaa Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi OmaSP Stadionille. Ottelu Seinäjoella starttaa kello 18.00.

Valkopaidat ovat treenanneet neljä kuukautta hallissa, mutta vihdoin maanantaina Tehtaankenttä kutsui ja joukkue pääsi viimeistelemään kuntoaan auringonvalossa kotikentällä. Päävalmentaja Teemu Tainio, sekä joukkue ovatkin innoissaan, kun sarja vihdoin pitkän odotuksen jälkeen pyörähtää käyntiin.

– Hyvillä fiiliksillä, kun sarja alkaa. Kyllä sen pelaajista huomaa, että kausi on ovella ja ovat intoa täynnä!

Haka viimeisteli kuntoaan viime viikolla FC Lahden vieraana, jolloin tuloksena oli maaliton 0-0 -tasapeli. Päävalmentaja oli kenraaliharjoitukseen pääosin tyytyväinen.

– Maaleja lukuunottamatta Lahti -peli oli erinomainen ja varsinkin eka puoliaika luotiin hyviä paikkoja. Saisi pallot alkaa sinne verkkoihinkin menemään. Olen kyllä tosi luottavainen, että niin tulee myös tapahtumaan.

Keskiviikon kokoonpanon suhteen Tainio pysyy vielä hivenen arvoituksellisena, sillä kysymysmerkkejä on edelleen ilmassa, mutta myös valoa tunnelin päässä koko kevään jatkuneisiin haasteisiin liittyen.

– Joukkueen tilanne on ok. Siellä on vähän sairastelua ollut ja tuntuu, että sitä on liikkeellä vähän joka paikassa.

Tainion mukaan poissa olleet Logan Rogerson, Kristian Yli-Hietanen, Oliver Whyte ja Mehdi Boukassi ovat treenanneet joukkueen mukana, mikä luonnollisesti ilahduttaa päävalmentajaa.

– Siinä mielessä ollaan parempaan suuntaan menossa, kun sairastupa tyhjenee.

Vastustaja Seinäjoen Jalkapallokerho lähtee Joaquin Gomezin komennossa toiselle Veikkausliigakaudelleen. Viime kauden alku oli seinäjokelaisilta tuskainen, mutta jälkimmäisellä puoliskolla kone käynnistyi ja joidenkin papereissa varmana pidetyt Gomezin potkut eivät toteutuneet.

Talven aikana SJK koki menetyksiä pelaarintamalla muun muassa maalivahti Jesse Östin, hyökkääjä Jake Jervisin, sekä keskikentän Mehmet Hetemaj’n muodossa. Tilalle on kuitenkin hankittu maalivahtiosastolle mielenkiintoinen haku Ovie Ejeheri Arsenalin U23 -joukkueesta, puolustukseen Murilo, sekä hyökkäykseen Jaime Moreno.

Tainio näkee, että vastustaja on tällä kaudella hyvin paljon valmentajansa näköinen joukkue.

– Nuori joukkue ja Gomezin joukkueet ovat aina intensiivisiä. Prässäävät korkealta ja taistellaan joka pallosta. Sellaista se pelin kuva varmaan tulee keskiviikkonakin olemaan.

Kauden avaukselta päävalmentaja ei vielä älyttömän paljon hienouksia odota, mutta lähtee silti otteluun vain voitto mielessään.

– Pieniin asioihin nämä pelit ratkeaa. Kauden eka ottelu, niin siinä on intoa ja kaikkea mukana.

– Kyllä me lähdetään sinne avaamaan pistetili ja voittosarake, oikeestaan mikään muu ei kelpaa, Tainio linjaa luottavaisena.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana.

SJK:n otteluennakko.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT